GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: Moguća odgoda nastave i nakon 14 dana za Sisačko-moslavačku županiju

Fuchs: Moguća odgoda nastave i nakon 14 dana za Sisačko-moslavačku županiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2021 / 19:45
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je za Dnevnik HTV-a kako je u Sisačko-moslavačkoj županiji razorni potres ostavio veliki trag na školskim objektima. Kazao je kako će se nastava odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.

- Najbolja odluka se može donijeti onog trenutaka kada imate jasan uvid u situaciju, a to će vam dati lokalne vlasti, ravnatelji i učitelji. Dakle, izravna komunikacija s trena, kazao je ministar Fuchs za HRT.

Dodao je da od 58 školskih objekata u Sisačko-moslavačkoj županiji u njih 17 neće početi nastava, pa čak ni po C modelu, odnosno na daljinu. Nastava će se odgoditi na četrnaest dana, a ukoliko bude potrebno ministarstvo će dozvoliti daljnju odgodu.

Fuchs je rekao da ruralni krajevi Republike Hrvatske imaju problem s lošom internetskom povezanošću te da su se roditelji snalazili na razne načine da djeca mogu pratiti školu na daljinu. Naglasio je kako vjeruje da će se ti problemi riješiti, ali u ovom trenutku ministarstvo je fokusirano na Sisačko-moslavačku županiju, te rješavanje problema na tom području.

Je li Hrvatska sada spremnija na nastavu na daljinu o odnosu na ožujak prošle godine?

- Sigurno bi idealna situacija bila da nastavu u virtualnom vremenu nastavnik drži u razredu, a djeca koja su kod kuće da ga prate u realnom vremenu. Imamo to u određenom broju škola, ali nemamo u svim školama, istaknuo je.

Ministar je naglasio da za to treba stvoriti tehničke preduvjete za koje nije bilo vremena kao što nije bilo ni sredstava.

Fuchs je kazao kako Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje radi na pitanju polaganja državne mature, te prati cijelu situaciju u kojoj se učenici nalaze.

- Pristup nas u ministarstvu je da planiramo nekoliko mogućih scenarija, pa tako i Nacionalni centar prati situaciju. Neću govoriti o scenarijima, osim da će svi pisati državnu maturu, dodao je.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je kako učitelji spadaju u drugu skupinu, te će se cijepiti nakon docijepljenja zdravstvenih djelatnika, starijih osoba, te korisnika domova za starije osobe

Tagovi: Radovan Fuchs, online nastava, Sisačko-moslavačka županija
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE