GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: Treba se odgovorno ponašati i izvan škola

Fuchs: Treba se odgovorno ponašati i izvan škola
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 16:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar obrazovanja Radovan Fuchs poručio je u petak, nakon sastanka sa čelnicima stožera civilne zaštite, da se školski djelatnici trebaju odgovorno ponašati i izvan radnog vremena kako ne bi donijeli virus u škole i tako onemogućili nastavu u učionicama.

Nužno je maksimalno odgovorno ponašanje kako bi ovu školsku godinu po fleksibilnom modelu što više učenika nastavu moglo pohađati "licem u lice", izjavio je Fuchs nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite sa županijskom načelnicima civilne zaštite.

Pripreme za novu školsku godinu bile su jedna od tema sastanka, na kojemu je ponovno istaknuta važnost zaštite starijih osoba te pridržavanja epidemioloških mjera u situaciji porasta broja zaraženih.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je kako se sve županije susreću sa sličnim izazovima pa će njihovi stožeri i dalje pratiti situaciju i po potrebi predlagati nove mjere kako bi se smanjio pritisak na zdravstveni sustav i broj zaraženih.

Riječ je o jako zaraznoj infekciji koja se može pretvoriti u opasnu bolest, a može se spriječiti s nekoliko jednostavnih radnji - održavanjem fizičke distance, higijenom ruku, nošenjem zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i dezinfekcijom prostorija, naglasio je.

Epidemiolog Branko Kolarić pozvao je na dodatan oprez vezano uz starije i nemoćne osobe koje su posebno osjetljiva skupina, dok je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić ocijenila da je situacija u Hrvatskoj dobra u odnosu na svijet, jer je hospitalizirano 10 posto od ukupnog broja aktivnih slučajeva.

Božinović je kometirao i održavanje tzv. "Festivala slobode", skupa koji bi, prema najavama, trebao u subotu u Zagrebu okupiti građane nezadovoljne nametanjem epidemioloških mjera.

"Mi smo demokratska država, ljudi imaju pravo iznijeti svoje mišljenje, ali je važno da se skup održi uz poštivanje epidemioloških mjera", rekao je Božinović.

Tagovi: Radovan Fuchs, školska nastava, Branko Kolarić, Davor Božinović, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE