GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: U samoizolaciji je preko 30.000 učenika

Fuchs: U samoizolaciji je preko 30.000 učenika
ŠKOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 12:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poručio je da je glavni cilj testiranje učenika kod kuće - ukidanje samoizolacije.

- Svi učenici sa simptomima i oni koji su pozitivni ostaju kod kuće, a svi ostali idu u školu', kazao je. Prema okvirnim procjenama, trenutno je preko 30.000 učenika u samoizolaciji.

'Službe po terenu to više ne mogu pratiti', poručio je Fuchs, dodajući da rastu i brojevi u školama.

Škole će roditeljima podijeliti testove za svako dijete, a oni će testirati djecu ponedjeljkom prije škole. Ako se tijekom tjedna pojavi neki slučaj izostanka zbog simptoma, onda će učiteljica obavijestiti sve roditelje da se djeca testiraju.

'Mislimo da je to dobar sistem i način, da smo time omogućili djeci da pohađaju školu. Rasteretit ćemo roditelje koji su imali obavezu čuvanja djece. To su brzi antigenski testovi s kratkim, malim štapićima, idu do polovice nosa', rekao je Fuchs.

Nije mogao potvditi kada će početi testiranje, jer to ovisi o tome kada će stići testovi.

'Registrirali smo slučajeve da su slali djecu pod temperaturom, ali to je na štetu djece i sramotu roditelja', rekao je Fuchs, odgovarajući na pitanje kako će se provjeravati eventualne prijevare i slanje pozitivne djece u školu. Rješenja nema, ići će se na povjerenje, a velika većina roditelja poštovat će pravila.

Testovi će se nabaviti s robnih rezervi, a procjenjuje se da će cijela operacija koštati 70-ak milijuna kuna. Sami testovi koštat će do 20 milijuna, s tim da u MZO-u smatraju da će to biti i 'bitno manje'.

Tagovi: Radovan Fuchs, samoizolacija, brzo testiranje
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE