GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fuchs: U samoizolaciji je preko 30.000 učenika

Fuchs: U samoizolaciji je preko 30.000 učenika
ŠKOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 12:03
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poručio je da je glavni cilj testiranje učenika kod kuće - ukidanje samoizolacije.

- Svi učenici sa simptomima i oni koji su pozitivni ostaju kod kuće, a svi ostali idu u školu', kazao je. Prema okvirnim procjenama, trenutno je preko 30.000 učenika u samoizolaciji.

'Službe po terenu to više ne mogu pratiti', poručio je Fuchs, dodajući da rastu i brojevi u školama.

Škole će roditeljima podijeliti testove za svako dijete, a oni će testirati djecu ponedjeljkom prije škole. Ako se tijekom tjedna pojavi neki slučaj izostanka zbog simptoma, onda će učiteljica obavijestiti sve roditelje da se djeca testiraju.

'Mislimo da je to dobar sistem i način, da smo time omogućili djeci da pohađaju školu. Rasteretit ćemo roditelje koji su imali obavezu čuvanja djece. To su brzi antigenski testovi s kratkim, malim štapićima, idu do polovice nosa', rekao je Fuchs.

Nije mogao potvditi kada će početi testiranje, jer to ovisi o tome kada će stići testovi.

'Registrirali smo slučajeve da su slali djecu pod temperaturom, ali to je na štetu djece i sramotu roditelja', rekao je Fuchs, odgovarajući na pitanje kako će se provjeravati eventualne prijevare i slanje pozitivne djece u školu. Rješenja nema, ići će se na povjerenje, a velika većina roditelja poštovat će pravila.

Testovi će se nabaviti s robnih rezervi, a procjenjuje se da će cijela operacija koštati 70-ak milijuna kuna. Sami testovi koštat će do 20 milijuna, s tim da u MZO-u smatraju da će to biti i 'bitno manje'.

Tagovi: Radovan Fuchs, samoizolacija, brzo testiranje
PROČITAJ I OVO
Ukrajina tvrdi da je uništila Wagnerovu bazu i most kod Melitopolja
TVRDNJE
Ukrajina tvrdi da je uništila Wagnerovu bazu i most kod Melitopolja
KIJEV - Ukrajina je u ponedjeljak objavila da je uništila bazu paravojne skupine Wagner, čije vojnike se optužuje da se bore na strani ruske vojske, te da je uništila most kod okupiranog grada Melitopolja.
Tri kupača poginula u Crnom moru u regiji Odesi
TRAGEDIJA
Tri kupača poginula u Crnom moru u regiji Odesi
KIJEV - Tri civila izgubila su život, a dva su ranjena u eksploziji naprave dok su plivali u Crnom moru u južnoj ukrajinskoj regiji Odesi, priopćila je u ponedjeljak lokalna policija.
Bundek gotovo presušio
SUŠA
Bundek gotovo presušio
ZAGREB - Zbog dugotrajne suše vodostaji diljem Hrvatske sve su niži, a posljedice toga su osim na rijekama, vidljive i na jezerima.
Požar kod turističkog naselja pored Rovinja gasi Air Tractor, pozvani kanaderi
VATRENA STIHIJA
Požar kod turističkog naselja pored Rovinja gasi Air Tractor, pozvani kanaderi
ZAGREB - Kod turističkog naselja Valalta pored Rovinja izbio je požar koji gase vatrogasci uz pomoć Air Tractora, a na teren su pozvana i dva kanadera, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).
Britanija odobrila cjepivo protiv covida za izvornu i omikron varijantu
CJEPIVO
Britanija odobrila cjepivo protiv covida za izvornu i omikron varijantu
LONDON - Velika Britanija prva je odobrila cjepivo protiv covida-19 koje cilja i na njegovu izvornu i na omikron varijantu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE