GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gasitelji u Segetu Gornjem odahnuli: U tijeku sanacija požarišta

Gasitelji u Segetu Gornjem odahnuli: U tijeku sanacija požarišta
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz / H
TROGIR - Situacija na požaru kod Segeta Gornjeg je dobra, u tijeku je saniranje i čuvanje terena, a s obzirom na dobro stanje na požarištu, vatrogasne organizacije iz drugih županija su otpuštene te se vraćaju u svoje matične postrojbe, izvijestila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Sinoć od 20 sati, sukladno zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, 55 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz drugih županija i Intervencijskih vatrogasnih postrojbi Zadar i Dubrovnik otpuštene su s požarišta, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Tijekom jučerašnjeg dana nije došlo do daljnjeg širenja požara te je za sada procijenjena površina ostala na oko 1600 hektara, većinom trave, niskog raslinja, makije i borove šume te nešto maslina.

Na gašenju je u posljednja 24 sata bilo stalno angažirano oko 120 vatrogasaca s 50 vatrogasnih vozila, što domicilnih vatrogasnih snaga Splitsko-dalmatinske županije, a što snaga koje su došle iz Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske županije te iz tri Intervencijske vatrogasne postrojbe HVZ-a Split, Dubrovnik i Zadar.

Za gašenje i saniranje požara iz zraka su tijekom dana bila angažirana i tri protupožarna zrakoplova Air-tractora te dva kanadera.

Zračne snage su korištene tako da u zraku u gotovo svakom trenutku bude neki protupožarni zrakoplov, a zbog mogućeg bržeg djelovanja, jedan kanader s posadom tijekom cijelog dana bio je stacioniran u zračnu luku Split.

Požar kod Trilja, tijekom noći i između Mitla i Rastovca

Požar raslinja jučer je izbio i na otvorenom prostoru na području Krušvar kod Trilja. Njime je zahvaćeno oko pet hektara niskog raslinja te hrastove i borove šume, a zbog blizine naselja zatraženo je angažiranje jednog kanadera te jednog Air-Tractora.

Od zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz JVP i DVD-a Sinj te DVD-ova Trilj i Dicmo. Požar je ugašen u 18,30 sati.

HVZ napominje kako je jutros u 01,24 sata ŽVOC Split zaprimio dojavu o požaru raslinja na području između Mitla i Rastovca u blizini granice sa Šibensko-kninskom županijom.

Angažirane su sve raspoložive snage iz operativne zone Trogir: JVP i DVD Trogir, DVD-ovi Seget-Vranjica, Okruk i Slatine te od drugih postrojbi iz županije: JVP Split i DVD-ovi Gata, Kučiće, Split, Žrnovnica i Podstrana.

Zbog blizine sa Šibensko-kninskom županijom na požarište su upućeni i vatrogasci iz Primoštena i Rogoznica. Tijekom noći na požarištu je bilo 57 vatrogasaca sa 16 vozila.

Požar je lokaliziran u 7 sati, a opožarena površina iznosi oko pet hektara većinom trave i niskog raslinja te nešto borove šume. Osiguranje i sanacija požarišta je u tijeku.

Gori i na području Dubrovačko-neretvanske županije

JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo je dojavu 4. kolovoza u 11 sati o požaru na području Trnovice u blizini granice s BiH.

Požar se nošen vjetrom proširio na veće područje zahvativši većinom travu, nisko raslinje i makiju, ali bez ugrožavanja naselja.

U gašenju požara sudjeluje 27 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila iz JVP-a Dubrovačko Primorje te DVD-a Slano, Ston i Ponikve, a gašenje je u tijeku.

Tagovi: Požar u Segetu Gornjem, Dinko Tucaković
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE