GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gates: Idući mjeseci bit će najgori

Gates: Idući mjeseci bit će najgori
CRNE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2020 / 20:45
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bill Gates, suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, očekuje da će narednih četiri do šest mjeseci u Sjedinjenim Američkim Državama biti najgori otkako je pandemija koronavirusa počela.

Dodao je da je mislio da će njegova zemlja mnogo bolje upravljati pandemijom.

“Tužno, ali sljedećih četiri do šest mjeseci bi mogli biti najgori od početka pandemije. To bi moglo značiti smrt još 200.000 ljudi. Ako bismo poštovali pravila, kao što je nošenje zaštitne maske, onda bi taj broj mogao biti manji”, izjavio je.

Upitan je i je li ikada mogao zamisliti da će se ovako nešto dogoditi u njegovoj državi.

“Ne, mislio sam da će SAD bolje upravljati pandemijom. U podcastu iz 2015. godine upozoravao sam na potencijalno veliki broj preminulih ako bi se pandemija dogodila. Ovo je moglo biti i fatalnije. Ekonomske posljedice su i mnogo gore od onih koje sam prognozirao prije pet godina”, izjavio je Gates za CNN.

"Mislim da SAD neće biti jedan od najslabijih, jer Bidenov tim stupa na dužnost," dodao je.

Sjedinjene Države su država s najviše slučajeva i smrtnih slučajeva od Covid-19. Prema podacima sa Sveučilišta Johns Hopkins, od nedjelje ujutro, SAD su prijavile više od 16 milijuna slučajeva Covida-19 i gotovo 300 000 smrtnih slučajeva od početka pandemije.

Gates je u svom intervjuu napomenuo da se od SAD-a "očekivalo da budu najbolje" kada je u pitanju pandemija s obzirom na savezne zdravstvene agencije i razne tehnologije, ali "nažalost ... nismo reagirali onako kao što su učinile brojne države, "dodajući da će nas voditi buduća posmrtna kriza".

Ranije, prije nekoliko dana, poručio je da su pojedine mjere protiv koronavirusa kasno upotrijebljene, ali da bi mogle biti korisne za iduću pandemiju.

Tagovi: Bill Gates, koronavirus, Gates i koronavirus, Covid-19, cjepivo protiv koronavirusa, Zaklada Bill i Melinda Gates
PROČITAJ I OVO
Lukšić: Omikron je promijenio tijek pandemije
OLAKŠANJE
Lukšić: Omikron je promijenio tijek pandemije
ZAGREB - Val epidemije izazvan omikronom i dalje uzrokuje velik broj novozaraženih, no ima naznaka da se u epidemiji ipak nešto mijenja.
Čačić ima dva uvjeta za podršku Horvatu
UVJETI
Čačić ima dva uvjeta za podršku Horvatu
ZAGREB - Sabor će sutra raspraviti i premijerovo izvješće o sastancima EU vijeća, a već ovog tjedna znat ćemo i kako stoji oporba koja se sastaje na inicijativu Anke Mrak-Taritaš kako bi dogovorili taktiku oko opoziva ministra Darka Horvata kojeg podržava vladajuća koalicija koja se danas okupila u Banskim dvorima.
WHO: Prelazak covida u endemski oblik ne znači da nije opasan
KORONA
WHO: Prelazak covida u endemski oblik ne znači da nije opasan
ŽENEVA - Sama činjenica da će pandemija covida-19 jednom prijeći u endemski stadij ne znači da virus više neće biti opasan, upozorio je u utorak direktor za upravljanje kriznim stanjima u WHO-u.
Vladajuća većina podržala ministra Horvata
PODRŠKA
Vladajuća većina podržala ministra Horvata
ZAGREB - Stranke vladajuće većine dale su potporu ministru graditeljstva i državne imovine Darku Horvat, a na sastanku održanom u utorak zaključeno je da nisu u potpunosti zadovoljni dinamikom obnove te da je nužno utrošiti sav novac odobren Hrvatskoj iz Fonda solidarnosti EU.
Horvat: Nije bilo ekspresne obnove stana, to je bila samoobnova
OBJAŠNJENJE
Horvat: Nije bilo ekspresne obnove stana, to je bila samoobnova
ZAGREB - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izjavio je u utorak da nije bilo ekspresne obnove u državnom stanu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, kojim se koristi predstojnik ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE