GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gates predviđa kad bi se život mogao vratiti u kakvu-takvu normalu

Gates predviđa kad bi se život mogao vratiti u kakvu-takvu normalu
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 09:12
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Bill Gates, u intervjuu za Wired iznio je svoju prognozu oko nastavka priče vezane uz koronavirus.

Smatra kako bi se već ove jeseni mogli osjećati mnogo normalnije.

“Ostao bih šokiran kad bi postojao znatan broj škola koje još uvijek provode nastavu na daljinu. Još uvijek moramo dobiti razinu prihvaćanja cjepiva u zajednicama s niskim prihodima. Moramo pokazati da naši najpametniji ljudi primaju cjepivo i da je ono učinkovito. Mislim da to ova administracija radi. No, čak ako i dobijemo veću razinu procijepljenosti, nećemo se u potpunosti vratiti na staro. U ostatku svijeta bit će možda i kraj 2022. godine prije negoli se postigne takva procijepljenost. Nekoć je bilo potrebno 20 godina da cjepiva stignu iz bogatog dijela svijeta do zemalja u razvoju”, rekao je Gates, prenosi Net.hr.

Progovorio je i o klimatskim promjenama, navodeći da ga najviše brine politička volja za rješavanje tog problema. Treba, tumači, natjerati velike industrije da dramatično promjene vlastitu infrastrukturu. Smatra da će se emisija plinova u segmentu automobila i vozila u narednih 15 godina smanjiti na nulu, te će električni automobili postati sve dostupniji.

No, Gates je naglasio kako je borba protiv klimatskih promjena puno teža.

“U vezi s tim najviše me brine politička volja za rješavanja tog problema”, istaknuo je. Pritom je mislio na mlade republikance i na njihovo starije vodstvo koje ne prepoznaje taj problem. Kako piše Wired.com, Gates smatra kako treba donijeti dugoročne političke odluke koje će natjerati velike industrije da dramatično promjene vlastitu infrastrukturu.

Gates smatra da će se emisija plinova u segmentu automobila i vozila u narednih 15 godina smanjiti na nulu, a razlog je taj što će električni automobili postati financijski dostupniji. Također, budući da će cijena električnih automobila pasti, dostupnije će postati i stanice za punjenje takvih automobila te će i samo vrijeme punjenja biti skraćeno na otprilike 15 minuta.

Komentirajući problem prekomjerne potrošnje električne energije, a koja je posljedica rudarenja kriptovalutama, Gates je rekao kako njegove kritike o bitcoinu nisu usredotočene na njegovu veliku potrošnju električne energije.

“Vjerujem u digitalne valute za niže troškove transakcija, a bitcoin to nije učinio jer ga ne možete unovčiti. Ovi bitcoin dečki nisu učinili ništa, možda jesu na otkupninama za otmice ili nekim transakcijskim troškovima vezanim za drogu”, rekao je.

Tagovi: Bill Gates, klimatske promjene, bitcoin, električni automobili, koronavirus, Gates i koronavirus, Covid-19, cjepivo protiv koronavirusa, Zaklada Bill i Melinda Gates
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE