GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Geolog: Likvefakcije neće biti intenzivnije nego do sada

Geolog: Likvefakcije neće biti intenzivnije nego do sada
MIŠLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2021 / 22:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon što je u Maloj Gorici kod Petrinje voda prodrla u obiteljsku kuću, koordinator geologa Davor Ljubičić rekao je u nedjelju za HTV da se likvefakcije, kao posljedica potresa, ovih dana pojavljuju u nešto jačem aspektu, ali procjena je da neće biti intenzivnije nego što su bile do sada.

Nakon potresa sada je došlo do naglog slijeganja tla, a time i jednog dijela kuće.

Koordinator geologa pri Stožeru za otklanjanje posljedica potresa Davor Ljubičić naglašava da se likvefakcija proteže od mjesta Žužinek do Pokupskog. Precizirao je da se ovih dana pojavljuju na tom području u nešto jačem aspektu, tako da su obitelji na ovom području zabrinute, ali poručuje da likvefakcije neće biti intenzivnije nego što su dosad bile.

Ne očekuju pojave veće nego u Brestu Pokupskom, kao ni nova izviranja pokraj drugih kuća. Dodaje da se dodatnim podrhtavanjem likvefakcije mogu nešto pojačati, ali ne u takvom obliku i obimu kao što je to bilo nakon potresa.

S ovom pojavom, ali i s vrtačama i odronima stanovnici su se već susretali, Ljubičić tvrdi da novih vrsta posljedica ne bi trebalo biti.

Urušne vrtače u Mečenčanima su pod kontrolom. Najviše radi psihičkog aspekta osigurano je naselje pokraj škole u Mečenčanima i osiguran je smještaj za sve one koji se ne osjećaju sigurno u svojim domovima, rekao je Ljubičić za Dnevnik HTV-a.

Tagovi: Davor Ljubičić, livefikacije, Mala Gorica, Brest Pokupski, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE