GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glina: Potres uplašene stanovnike natjerao u šatore

Glina: Potres uplašene stanovnike natjerao u šatore
PANIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2021 / 21:46
Autor: SEEbiz / H

PETRINJA - Potres kod Petrinje snage 5,0 po Richteru nanio je u srijedu dodatnu štetu na nekoliko objekata od kojih se jedan nagnuo na cestu kod Gline, te natjerao stanovnike sela Petki da noć provedu u šatoru jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Kuća se nagnula na cestu u selu Prekopa kod Gline pri čemu su s nje otpale cigle pa je na tom dijelu zatvoren promet. Odlučeno je da se žurno krene u njezino rušenje kako bi se omogućilo sigurno odvijanje prometa, rekao je Hini glasnogovornik Stožera Mladen Pavić.

U selu Petki 60-ak stanovnika je zbrinuto u šatorima jer se boje spavati u kućama, doznaje se u Stožeru za otklanjanje posljedica potresa.

Oštećena je i zgrada na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, ispred koje je postavljenja kuhinja pa je odlučeno da ju se u četvrtak ujutro dislocira kako bi se moglo nastaviti s pripremom i hrane.

Na ulazu u vojarni Petrinja oštećena je betonska nadstrešnica dok je na policijskoj postaji zabilježena manja šteta.

Stanovništvo je prestrašeno, mnogi ljudi su izašli vani, ali situacija se polako normalizira, kazao je Pavić dodavši kako nema informacija o stradalima.

Sve žurne ekipe su i dalje na terenu te obilaze mjesta i naselja, a sutra kad svane novi dan dodatno će se provjeravati eventualne štete.

Pavić kaže kako je za očekivati da će biti još prijava šteta.

Novi snažan potres u srijedu iza 18 sati ponovo je uznemirio i Siščane, mnogi su istrčali na ulice koje su odjekivale od alarma automobila, ubrzo se se čule i vatrogasne sirene, no načelnik Gradskog stožera CZ Marko Krička smiruje situaciju te kaže kako nema dojava o novim štetama. Dodao je i kako će više o mogućim posljedicama biti poznato ujutro.

Policija, kako javljaju večeras mediji, nikoga ne pušta u središte Petrinje zbog opasnosti da se zgrade stradale u potresu ne uruše, a petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović poručio je da se sve aktivnosti moraju dislocirati iz centra, no ne isključuje ni evakuaciju.

Potres koji je oko 18 sati zabilježen kod Petrinje osjetio se i na području Karlovačke županije, a iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra doznaje se u srijedu navečer da primaju dojave građana o štetama.

Epicentar potresa koji se 18,01 sati osjetio u središnjoj Hrvatskoj bio je kod Petrinje, a 40-ak minuta kasnije uslijedio je drugi potres snage 2,4, naveo je Pavić.

To područje podrhtava već više od tjedna dana nakon što su se lani na kraju godine, 28. i 29. prosinca dogodila dva potresa od kojih je posljednji bio snage 6.2 prema Richteru.

Večerašnji potres osjetilo se u središnjoj Hrvatskoj, uključujući i Zagreb.

Fotografija: Sandra Šimunović, Pixsell

Tagovi: potres u Glini, Glina
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE