GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Golob potpisao sporazum i odrekao se milijunske nagrade

Golob potpisao sporazum i odrekao se milijunske nagrade
SPORAZUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2023 / 12:47
Autor: SEEbiz / STA
LJUBLJANA - Premijer Robert Golob, prema neslužbenim informacijama Dela, potpisao je sporazum kojim se odriče milijunske nagrade za poslovnu uspješnost koju bi dobio kao bivši prvi čovjek Gen-I-ja. Najavio je da će ga donirati u dobrotvorne svrhe. Neki drugi članovi uprave još nisu potpisali ugovor, piše danas list.

Kad je Golob potpisao sporazum o odustajanju od nagrade, iz kabineta premijera nisu odgovorili na Delov upit.

Već u siječnju prošle godine, pri ulasku u političke vode, Golob je potvrdio da je kod javnog bilježnika dao obećanje da će nagradu koju uz plaću dobiva za uspješno poslovanje Gen-I donirati humanitarnim organizacijama.

Sukladno ugovoru o formiranju varijabilnog dijela plaće dobio je približno milijun i pol eura bruto naknade. Za njegov rad do 18. studenoga 2021., kada mu je završio posljednji petogodišnji mandat na čelu trgovca električnom energijom, a prije ulaska u politiku, fiksni dio plaće mu je dosezao 200.000 eura neto, list sažima podatke iz godišnjeg Gen-I-ja. izvješće.

No, na prosinačkoj skupštini Gen-I-ja, koji je u većinskom vlasništvu države, donesena je odluka da se sav raspoloživi novac iskoristi za ublažavanje posljedica poskupljenja. Službeno, skupština - na kojoj se nije raspravljalo o visini iznosa - donijela je odluku da se članovima uprave ponudi potpisivanje sporazuma o odricanju od nagrade.

U Gen Energiji, koja je suvlasnik Gen-I-ja, za Delo su rekli da je odluka skupštine još "u provedbi", što, kako piše list, znači da je još nisu svi potpisali. Neslužbeno u Delu doznaju da je Golob već potpisao ugovor.

Planirane nagrade upravi tvrtke za poslovanje s dobiti od 70 milijuna eura u 2021. izazvale su veliku buru zbog iznosa. Nagradu su trebali dobiti i Golob i ostala tri člana uprave, a to su Igor Koprivnikar, Danijel Levičar i Andrej Šajno, ali će im biti isplaćen nešto manji iznos.

Tagovi: Robert Golob, Gen-I
PROČITAJ I OVO
Tko je Miroslav Šeparović?
SKICA ZA PORTRET
Tko je Miroslav Šeparović?
ZAGREB - Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović rođen je u Blatu na Korčuli i sudac je tridesetak godina.
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE