GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grabar-Kitarović otkrila što će raditi nakon kraja mandata

Grabar-Kitarović otkrila što će raditi nakon kraja mandata
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 19:19
Autor: SEEbiz / 24 sata
ZAGREB - U prvom razgovoru nakon izbornog poraza Kolinda Grabar Kitarović otkrila je planove za budućnost. Nije željela govoriti o nastavku političke karijere iako je dio članova stranke vidi kao šeficu HDZ-a.

"Dobro sam, Bože moj. Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Ostajem ovdje, u Hrvatskoj, i radit ću za Hrvatsku, rekla je za 24sata Kolinda Grabar Kitarović, koja posljednje dane na Pantovčaku provodi odrađujući ono što treba završiti.

Ovaj tjedan primit će delegaciju stranih novinara koji dolaze u Hrvatsku povodom našeg predsjedanja Vijećem EU, a onda će na sedmodnevni odmor.

Potom će još odraditi državnička putovanja zapisana u kalendaru i oprostiti se s ljudima s kojima je radila pet godina. Voljeli je ili ne, Kolindi Grabar Kitarović mora se priznati da je bila aktivna predsjednica, najaktivnija od svih. U zadnjih pet godina držala je tempo kakav nije još viđen u Hrvatskoj. Bila je na više od sto turneja i susrela se s mnogim državnicima. S obzirom na taj tempo ni ne čudi kad njezini suradnici otkrivaju kako je nakon rezultata drugog kruga u nedjelju odahnula. Odahnula je i njezina obitelj.

"Obitelj joj je sigurno osjetila olakšanje, sad napokon mogu normalno živjeti, bez osiguranja i svega ostalog", rekao je sugovornik blizak Kolindi Grabar Kitarović.

No ona sasvim sigurno neće mirovati. Odmorit će se nakon što preda dužnost najviše mjesec dana, a onda će razmisliti što dalje. Ipak, za 24sata otkrila je što je zanima i što bi voljela raditi.

"Vidim se kako se bavim zaštitom slabijih, promicanjem zaštite nasilja nad ženama i djecom, ali i zaštitom životinja", rekla je Kolinda Grabar Kitarović, koja je definitivno potvrdila da kujica Kika koju je udomila tijekom predsjedničkog mandata ide s njom kući.

No ono što sve najviše zanima jest hoće li se Kolinda Grabar Kitarović politički angažirati? Na to od nje 24sata nisu dobili odgovor, ali zato dobar dio članova HDZ-a zadnja dva dana govori upravo o njoj kao novoj predsjednici stranke. Naime, o tome se još počelo govoriti prije više od godinu dana, kad su HDZ-ovci prvi put krenuli s pričama o njoj kao mogućoj predsjednici HDZ-a. Nakon poraza od Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima te su se priče ponovno zavrtjele. I to možda i više nego prije.

Kandidatura Kolinde Grabar Kitarović na unutarstranačkim izborima definitivno bi unijela nemir među ostale izazivače.

Ona još je u svom govoru nakon poraza između redaka dala naslutiti da neće nestati s političke scene. Obećala je da ostaje u Hrvatskoj, naglasila je da mora završiti doktorat te napisati završni rad i definitivno je zvučala kao da ne misli tek tako nestati s političke scene.

Tagovi: Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednički izbori
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE