GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Pula radikalno reže troškove

Grad Pula radikalno reže troškove
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2023 / 19:35
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Od danas, tvrtki Pula sport službeno su pripojena tri gradska društva: Castrum Pula 97, Tržnica i Fratarski, dok je Pragrande pripojen Vodovodu Pula.

- Pripajanje donosi sa sobom veću učinkovitost i racionalizaciju troškova te prioritet stavlja na djelotvorniju i kvalitetniju uslugu građanima. Povezivanjem poslovnih procesa doći će do smanjenja troškova energenata, racionalizacije troškova eksternih usluga, efikasnije i stručnije će se upravljati imovinom društva, a smanjit će se i broj članova uprave i nadzornog odbora, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Očekuje se da će se sinergijom trgovačkih društava omogućiti svrsishodna provedba projekata od interesa za grad Pulu, učinkovito apliciranje na fondove EU te kvalitetna priprema za investicijske cikluse koji slijede.

Pula sport d.o.o. imat će dva člana Uprave: dosadašnji direktor Pula sporta Mario Peruško bit će predsjednik, a dosadašnji direktor trgovačkog društva Castrum Pula 97 Goran Pereša postaje član Uprave. Direktor Vodovoda Pula i dalje će biti Edo Krajcar. Svi stupaju na dužnost od sutra, 1. lipnja.

Direktor Fratarskog Nebojša Nikolić od sutra nastavlja raditi kao pročelnik Službe za poslove zastupanja Grada Pule, a za direktoricu Tržnice Gordanu Žmak očekuje se da nastaviti raditi poslove tržnice unutar Pula sporta.

U priopćenju Grada navodi se da je postupak pripajanja trgovačkih društava zadnji korak nakon višemjesečne podrobne analize. Međutim, ne navode hoće li Pula sport promijeniti ime s obzirom da sada pokriva i područje upravljanja tržnicom, stambenim zgradama i otokom Veruda. Sjedište nove tvrtke je u Domu sportova "Mate Parlov".

Tagovi: Grad Pula, Puls sport, Filip Zoričić, Castrum Pula 97, Tržnica, Fratarski
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE