GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb: Sutra u školama neće biti nastave

Grad Zagreb: Sutra u školama neće biti nastave
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 23:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Grada Zagreba stiže informacija kako nastave u školama u glavnom gradu Hrvatske sutra neće biti.

“Zaštita prava na dostupnost obrazovanja svima, pod jednakim uvjetima, kao i zaštita drugih dječjih prava i interesa, no prije svega, njihova zdravlja i sigurnosti, prioriteti su Grada Zagreba. Stoga je jedino logično da zagrebački učitelji nastave s nastavom na daljinu za sve učenike iz svog razrednog odjela, pa i za one koji će od 11. svibnja biti zbrinuti u školama”, stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje podsjetili su kako je njihov naputak donesen na sastanku ravnatelja osnovnih škola Grada Zagreba i predstavnika Gradskog ureda za obrazovanje koji se održao 7. svibnja 2020. godine.

“Spomenuti naputak rezultat je činjenice da su preporuke resornog ministarstva diskriminatorne te ne poštuju kako Ustav Republike Hrvatske, tako ni prava ni interese djece”, napisao je Lovrić te detaljno objasnio zbog čega će djeca koja idu od sutra u školu nastavu i dalje pohađati na daljinu.

“Pravo djece na obrazovanje zaštićeno je Konvencijom o pravima djeteta i drugim međunarodnim i nacionalnim dokumentima, poveljama i zakonima. Prema članku 66. Ustava Republike Hrvatske, obrazovanje u Republici Hrvatskoj svakomu je dostupno, pod jednakim uvjetima. Izvođenje nastave po tzv. ‘mješovitom modelu’, posebice kad se u obzir uzme činjenica da će u škole u Gradu Zagrebu doći samo 5 posto djece, a u škole u Republici Hrvatskoj tek 3 posto djece, eklatantan je primjer kršenja prava djece na jednako obrazovanje. Spomenutim se modelom, naime, čak 97 posto učenika u Republici Hrvatskoj prisiljava na praćenje nastave preko tzv. ‘Škole na trećem’, bez podrške i potpore njihova učitelja. Istovremeno, redovna će se nastava odvijati za samo 3 posto učenika. ‘Škola na trećem’, ističemo, ni pedagoški ni obrazovno nije prihvatljiva niti odgovarajuća alternativa za redovnu nastavu”, drže u zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje.

Od 16. ožujka u zagrebačkim školama se kontinuirano zbrinjavaju djeca

Za kraj, podsjetili su kako "zagrebačke osnovne škole i vrtići od 16. ožujka 2020. godine i početka obustave redovitog odgojno-obrazovnog rada kontinuirano zbrinjavaju djecu i učenike, čak 500-tinjak njih svakodnevno u posljednjih nekoliko dana, a učitelji i učiteljice redovito su izvodili nastavu na daljinu tako da su svakodnevno komunicirali sa svim učenicima iz svog razrednog odjela".

Tagovi: Grad Zagreb, Ivica Lovrić, Gradski ured za obrazovanje
PROČITAJ I OVO
Tuča veličine lješnjaka pogodila Hrvatsko zagorje
NEVRIJEME
Tuča veličine lješnjaka pogodila Hrvatsko zagorje
ZABOK - Nakon što je tuča u dva navrata početkom ljeta pogodila području Krapinsko-zagorske županije, slično se dogodilo i u utorak popodne, ali puno manjim intenzitetom i prema prvim informacijama, bez većih šteta.
Albanci branitelji kod Milanovića: Status Albanske dragovoljačke brigade nereguliran
SRAMOTNO
Albanci branitelji kod Milanovića: Status Albanske dragovoljačke brigade nereguliran
ZAGREB - Iako su se borili za Hrvatsku, status Albanske dragovoljačke brigade i njenih pripadnika do danas nije reguliran, upozorili su predstavnici Udruge Albanaca branitelja u Domovinskom ratu u utorak na sastanku s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.
Medvedev: Moskva ima pravo koristiti nuklearno naoružanje, to nije blef
PORUKE
Medvedev: Moskva ima pravo koristiti nuklearno naoružanje, to nije blef
MOSKVA - Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u utorak je rekao da Moskva ima pravo braniti se nuklearnim oružjem te da to „svakako nije blef”.
Vić otkrio kazne za neodvajanje otpada u Zagrebu
NOVI MODEL
Vić otkrio kazne za neodvajanje otpada u Zagrebu
ZAGREB - Rekao je kako su standardizirani boksovi za spremnike namijenjeni javnim površinama. On nije potreban ako su spremnici u haustoru zgrade ili dvorištu.
Rusi masovno bježe u Gruziju
BIJEG OD MOBILIZACIJE
Rusi masovno bježe u Gruziju
KAZBEGI - Nikita je do Gruzije putovao dva dana i jedan je od tisuća Rusa koji je želio izbjeći mobilizaciju u rat u Ukrajini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE