GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova te podružnice napustili HNS

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova te podružnice napustili HNS
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 13:53
Autor: SEEbiz / H
IVANEC - Gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić s više od 200 članova ivanečke podružnice napustio je Hrvatsku narodnu stranku, izvijestio je u četvrtak u priopćenju navodeći kao razlog nezadovoljstvo politikom stranačke središnjice.

Iz HNS-a su istupili gradonačelnik s oboje svojih zamjenika, predsjednica Gradskog vijeća i ostalih šest vijećnika, svi predsjednici stranačkih ogranaka, 21 od 22 člana Predsjedništva Podružnice HNS-a Ivanec, predsjednica Ženske inicijative, 25 predsjednika vijeća mjesnih odbora, a Ivanec ih ima 30, sa svim članovima vijeća iz redova HNS-a, što je ukupno više od 200 članova, navodi se u priopćenju.

Oni će, kako su poručili, svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici.

„HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute“, stoji u priopćenju.

Potpisnik priopćenja Batinić ističe da birači na parlamentarnim izborima nisu honorirali dotadašnje politike HNS-a, a još manje koaliciju s HDZ-om. Dodaje da nije napravljena dubinska analiza rezultata i da su, bez šire rasprave i analize, bivši predsjednik stranke Predrag Štromar i Predsjedništvo samostalno donijeli odluku o nastavku koalicije s HDZ-om „smatrajući velikim uspjehom osvajanje jednog mandata u Saboru“.

Batinić navodi i da je tijekom kandidacijskog postupka za predsjednika stranke bio „teško opstruiran i spriječen“ da predstavi svoju viziju vođenja HNS-a.

Najavio je da će članovi izašli iz HNS-a nastaviti svoj rad kroz kandidaturu na predstojećim lokalnim i na izborima za mjesne odbore.

Županijski HNS: Pojedinci se izgleda ne mogu pomiriti s onim što želi većina

Na priopćenje sada već bivšeg člana stranke reagirali su iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a. V.d. predsjednik Marijan Škvarić istaknuo je da stranka i građani moraju uvijek biti iznad interesa pojedinaca. Naveo je da je, počevši od posljednjih izbora za EU parlament u proljeće 2019. godine, Hrvatska narodna stranka započela s procesom pomlađivanja vodstva stranka na nacionalnoj i lokalnoj razini koji je dovršen nedavnim izborom državnog tajnika u Ministarstvu financija, Stjepana Čuraja, za predsjednika stranke.

„Iako je ovo smjer koji ima plebiscitarnu podršku gotovo svih članova stranke, pojedini njeni članovi ne mogu se izgleda pomiriti s onime što želi većina i što naši birači traže od nas. Jedan od njih je i gradonačelnik Ivanca te bivši potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik u tri mandata koji je u svojoj političkoj karijeri, zahvaljujući upravo HNS-u, imao prilike obnašati važne uloge na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini“, navodi se u priopćenju varaždinskog HNS-a.

„Stranka je preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova, a tako će biti i ovoga puta“, navodi se u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Tagovi: Milorad Batinić, Hrvatska narodna stranka, Stjepan Čuraj
PROČITAJ I OVO
Ludilo u Düsseldorfu: Zabranjeno zadržavanje na šetalištima u gradu i uz rijeku Rajnu
BIZARNE MJERE
Ludilo u Düsseldorfu: Zabranjeno zadržavanje na šetalištima u gradu i uz rijeku Rajnu
BERLIN - Gradska uprava Düsseldorfa donijela je odluku kojom se građanima na glavnim šetalištima u gradu i uz rijeku Rajnu zabranjuje zadržavanje na jednom mjestu. O ovoj mjeri piše i politički magazin Der Spiegel.
Obavještajni odbor američkog Senata potvrdio Burnsa za šefa CIA-e
CIA
Obavještajni odbor američkog Senata potvrdio Burnsa za šefa CIA-e
WASHINGTON - Odbor za obavještajna pitanja američkog Senata jednoglasno je potvrdio u utorak bivešg diplomata Williama Burnsa za budućeg šefa CIA-e, izjavio je senator Mark Warner, predsjedavajući odbora.
Subotica u službenu uporabu uvodi bunjevački jezik
POLITIKOM PROTIV JEZIKA
Subotica u službenu uporabu uvodi bunjevački jezik
SUBOTICA - Gradsko vijeće Subotice odlučivat će 4. ožujka o uvođenju bunjevačkoga jezika i pisma u službenu uporabu, za što po mišljenju DSHV-a i hrvatskoga veleposlanika u Srbiji Hidajeta Biščevića nema pravne osnove, a inicijativi se oštro protivi i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje.
Beroš: Do sada se za cijepljenje registriralo 30.142 ljudi
CIJEPLJENJE
Beroš: Do sada se za cijepljenje registriralo 30.142 ljudi
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je u utorak da se na službenoj internetskoj stranici Ministarstva zdravstva za prijavu za cijepljenje protiv Covida-19, cijepise.zdravlje.hr do sada registriralo 30.142 ljudi i zahvalio je građanima na interesu i povjerenju.
Tri slučaja britanskog soja koronavirusa potvrđena u Dubrovniku i Konavlima
VIRUS
Tri slučaja britanskog soja koronavirusa potvrđena u Dubrovniku i Konavlima
DUBROVNIK - Od 14 uzoraka testova na Covid-19 koji su iz Dubrovačko-neretvanske županije poslani na sekvencioniranje, prisutnost britanskog soja utvrđen je za njih tri, i to kod dvije osobe iz Konavala i jedne iz Dubrovnika, objavili su u utorak iz Dubrovačko-neretvanske županije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE