GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova te podružnice napustili HNS

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i 200-tinjak članova te podružnice napustili HNS
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 13:53
Autor: SEEbiz / H
IVANEC - Gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić s više od 200 članova ivanečke podružnice napustio je Hrvatsku narodnu stranku, izvijestio je u četvrtak u priopćenju navodeći kao razlog nezadovoljstvo politikom stranačke središnjice.

Iz HNS-a su istupili gradonačelnik s oboje svojih zamjenika, predsjednica Gradskog vijeća i ostalih šest vijećnika, svi predsjednici stranačkih ogranaka, 21 od 22 člana Predsjedništva Podružnice HNS-a Ivanec, predsjednica Ženske inicijative, 25 predsjednika vijeća mjesnih odbora, a Ivanec ih ima 30, sa svim članovima vijeća iz redova HNS-a, što je ukupno više od 200 članova, navodi se u priopćenju.

Oni će, kako su poručili, svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici.

„HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute“, stoji u priopćenju.

Potpisnik priopćenja Batinić ističe da birači na parlamentarnim izborima nisu honorirali dotadašnje politike HNS-a, a još manje koaliciju s HDZ-om. Dodaje da nije napravljena dubinska analiza rezultata i da su, bez šire rasprave i analize, bivši predsjednik stranke Predrag Štromar i Predsjedništvo samostalno donijeli odluku o nastavku koalicije s HDZ-om „smatrajući velikim uspjehom osvajanje jednog mandata u Saboru“.

Batinić navodi i da je tijekom kandidacijskog postupka za predsjednika stranke bio „teško opstruiran i spriječen“ da predstavi svoju viziju vođenja HNS-a.

Najavio je da će članovi izašli iz HNS-a nastaviti svoj rad kroz kandidaturu na predstojećim lokalnim i na izborima za mjesne odbore.

Županijski HNS: Pojedinci se izgleda ne mogu pomiriti s onim što želi većina

Na priopćenje sada već bivšeg člana stranke reagirali su iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a. V.d. predsjednik Marijan Škvarić istaknuo je da stranka i građani moraju uvijek biti iznad interesa pojedinaca. Naveo je da je, počevši od posljednjih izbora za EU parlament u proljeće 2019. godine, Hrvatska narodna stranka započela s procesom pomlađivanja vodstva stranka na nacionalnoj i lokalnoj razini koji je dovršen nedavnim izborom državnog tajnika u Ministarstvu financija, Stjepana Čuraja, za predsjednika stranke.

„Iako je ovo smjer koji ima plebiscitarnu podršku gotovo svih članova stranke, pojedini njeni članovi ne mogu se izgleda pomiriti s onime što želi većina i što naši birači traže od nas. Jedan od njih je i gradonačelnik Ivanca te bivši potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik u tri mandata koji je u svojoj političkoj karijeri, zahvaljujući upravo HNS-u, imao prilike obnašati važne uloge na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini“, navodi se u priopćenju varaždinskog HNS-a.

„Stranka je preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova, a tako će biti i ovoga puta“, navodi se u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Tagovi: Milorad Batinić, Hrvatska narodna stranka, Stjepan Čuraj
PROČITAJ I OVO
Rusija: Status kandidata EU-a za Ukrajinu i Moldaviju imat će negativne posljedice
POSLJEDICE
Rusija: Status kandidata EU-a za Ukrajinu i Moldaviju imat će negativne posljedice
MOSKVA/ZAGREB - Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da će odluka čelnika Europske unije da prihvate Ukrajinu i Moldaviju kao kandidate za članstvo imati negativne posljedice.
Erdogan predlaže smrtnu kaznu za one koji pale požare
DRAKONSKI
Erdogan predlaže smrtnu kaznu za one koji pale požare
ISTANBUL – Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u petak je predložio uvođenje smrtne kazne za odgovorne za paljenje šumskih požara.
Biden presudu Vrhovnog suda SAD-a o pobačaju naziva tužnim danom za sud i zemlju
REAKCIJE
Biden presudu Vrhovnog suda SAD-a o pobačaju naziva tužnim danom za sud i zemlju
WASHINGTON - Predsjednik SAD-a Joe Biden u petak je kritizirao odluku Vrhovnog suda SAD-a kojom je poništena presuda o legalizaciji pobačaja u cijelom SAD-u, poručivši da su zdravlje i život Amerikanki sada ugroženi.
Hrvatska vjerojatno ulazi u Schengen već 1. siječnja
INTEGRACIJA
Hrvatska vjerojatno ulazi u Schengen već 1. siječnja
ZAGREB -  Izgledi su veliki da se i taj cilj ispuni u isto vrijeme kada i ulazak u eurozonu. To bi značilo da će se od početka sljedeće godine ukinuti i granične kontrole prema Sloveniji i Mađarskoj, kao i kontrola putovnica onima koji budu iz Hrvatske putovali u države Schengena.
Bugarska ukinula veto, kreću pregovori Sjeverne Makedonije i EU
PREGOVORI
Bugarska ukinula veto, kreću pregovori Sjeverne Makedonije i EU
SOFIJA - Parlament Bugarske danas je ukinuo veto na početak pregovora Sjeverne Makedonije za članstvo u Evropskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE