GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gradonačelnik Osijeka u samoizolaciji

Gradonačelnik Osijeka u samoizolaciji
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2020 / 13:01
Autor: SEEbiz
OSIJEK - U Osijeku je od nedjelje ujutro pet novooboljelih od Covida-19. Riječ je o mlađim osobama koje su bliski kontakti dvojice muškaraca kojima je zaraza potvrđena u petak, a jedino dobro u ovoj situaciji je da svi zaraženi imaju blaže simptome te se nalaze na kućnom liječenju.

No, za očekivati je da će broj oboljelih rasti u sljedećim danima jer se svakoga dana širi krug kontakata novooboljelih zbog čega je trenutno na području Osječko-baranjske županije 40 osoba u samoizolaciji. Iako mu samoizolacija nije određena, u nju se sam stavio i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, koji je prije pet dana bio u kontaktu s muškarcem kojemu je zaraza potvrđena u petak.

- Riječ je o mom susjedu, a kako živimo u istoj zgradi prije pet dana me je posjetio. On tada nije imao nikakve simptome, ali je ispalo dobro da smo bili na distanci jedan od drugoga i da se nije dugo zadržao. Nakon što mu je potvrđena zaraza i mene je o tome obavijestio, a ja sam se javio epidemiolozima, koji su mi rekli da će me testirati sedam dana nakon našeg susreta. Do tada ću odgovorno ostati u stanu i čekati nalaze testa nakon čega ću odlučiti hoću li nastaviti s radom i s terapijama koje imam u Bizovačkim toplicama - rekao je Jutarnjem listu Vrkić, koji zbog prošlogodišnje kardiokirurške operacije te moždanog udara spada u rizičnu grupu ljudi.

Zasad nije razvio nikakve simptome Covida-19.

Iz Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestili su da Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo nakon bliskih, šire krug kontakata oboljelih osoba i prema potrebi određuju samoizolaciju te upućuju na testiranje u skladu s epidemiološkim preporukama.

- Od jučer je 35 novih osoba u samoizolaciji i svi su kontakti ranije oboljelih. Ukupno se u samoizolaciji na području Osječko-baranjske županije nalazi 40 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska nastavit će provjeravati kršenje mjera samoizolacije, priopćili su iz Stožera iz kojeg opetovano pozivaju na odgovorno ponašanje.

Inače, od početka epidemije u Osječko-baranjskoj županiji zaražena je 141 osoba, a virus je trenutno aktivan kod osam osoba.

Tagovi: Ivan Vrkić, Osijek, Grad Osijek, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE