GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gradska skupština prihvatila prijedlog SDP-a za roditelje odgojitelje

Gradska skupština prihvatila prijedlog SDP-a za roditelje odgojitelje
ZAGREB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2022 / 21:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zastupnici zagrebače Gradske skupštine u četvrtak su jednoglasno usvojili prijedlog Kluba SDP-a o provedbi kompenzacijskih mjera i aktivnosti vezanih uz promjene uvjeta za novčanu pomoć za roditelja odgojitelja.

Gradska skupština traži od gradonačelnika Tomislava Tomaševića da najkasnije u roku od 30 dana podnese izvješće o stanju nakon promjene uvjeta za novčanu pomoć za roditelja odgojitelja te provedbi kompenzacijskih mjera i aktivnosti vezanih uz promjene uvjeta za novčanu pomoć za roditelja odgojitelja. Osobito, u vezi mjera i aktivnosti u predškolskom odgoju, upisa djece za koju se do sada ostvarivala novčana pomoć, zapošljavanja i zapošljivosti dosadašnjih roditelja odgojitelja te provedbe gradskih socijalnih mjera koji se odnose na obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa među dosadašnjim korisnicima novčane pomoći za roditelja odgojitelja.

U raspravi je oporba ponovno isticala kako je mjera roditelj odgojitelj polučila rezultate te očekuju da će i konačna odluka suda biti u korist roditelja odgojitelja. Predsjednik Kluba Domovinskog pokreta i Zelene liste Slaven Dobrović poručio je kako je treće dijete ključno te su obitelji s troje i više djece dragocjene za društvo koje srlja u demografsku katastrofu, a Nenad Predovan je u ime Kluba Bandić Milan 365 rekao da treba raditi na demografskoj politici punom snagom u onome što je odgovornost lokalne zajednice. Izrazio je i zadovoljstvo što je Klub SDP-a u tom svom prijedlogu, iako malo prekasno, prvi put konkretan.

U ime Kluba Mosta Trpimir Goluža rekao je da je taj prijedlog SDP-a prihvatljiv, ali da je licemjeran. Podsjetio je kako je upozoravao predsjednika Gradske skupštine SDP-ova Joška Klisovića kada je na dnevni red stavljao "protuzakonitu točku", odluku o izmjeni mjere za roditelje odgojitelje koju će, kaže, sud ukinuti i bit će to ogromna blamaža za Grad Zagreb.

Gradski zastupnici jednoglasno su na sjednici prihvatili i prijedlog Kluba gradskih zastupnika SDP-a kojim Gradska skupština od gradonačelnika Tomaševića traži da u roku od 90 dana pokrene postupak donošenja cjelovitog i javno dostupnog Kataloga imovine Grada Zagreba.

Zastupnici nisu prihvatili prijedlog Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 kojim su namjeravali zadužiti gradonačelnika da u roku od 30 dana podnese izvješće o stanju na deponiju Jakuševec.

Tagovi: roditelj odgojitelj, Trpimir Goluža, Slaven Dobrović, Joško Klisović, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE