GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbin i Kolar u drugom krugu

Grbin i Kolar u drugom krugu
SDP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Prema zadnjim informacijama u drugi krug za izbor predsjednika SDP-a idu, kao što se isprva i predviđalo, zastupnik Peđa Grbin i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

U konačnu utrku za predsjednika stranke Grbin ide s velikom prednošću. Naime, na 97,5 posto obrađenih glasova pokazalo se da je od čak pet kandidata dobio podršku 41 posto članstva, a Kolar njih 26 posto. U svim gradovima i većim sredinama uvjerljivo je pobijedio Grbin.

U subotu kasno navečer prema stanju prebrojenih glasova bila je mala razlika između Kolara i Ranka Ostojića pa je postalo neizvjesno tko će se s Grbinom sučeliti u drugom krugu. No, nakon prebrojavanja preostalih glasova, jasno je da je to Kolar.

Treći po broju glasova je Ranko Ostojić, slijedi Mirela Ahmetović, dok je Marino Percan dobio manje od 0,5 posto glasova.

Peđa Grbin koji je u subotu navečer rekao kako je ovo prvi korak za novi, promijenjeni SDP u kojem će biti mjesta za sve koji žele raditi za bolju Hrvatsku.

"U kampanju sam ušao s jednim novim smjerom za SDP, sa željom da prvo napravimo promjenu, onda dobijemo novi SDP i stvorimo pobjedničku stranku. Danas smo napravili prvi korak. Želim SDP koji ne kritizira, nego SDP koji nudi rješenja", rekao je novinarima te je zahvalio biračima koji su mu dali povjerenje.

U predsjedničku utakmicu Grbin je, kaže, ušao sa željom da ju i dobije.

"Očekivao sam da ću dobiti potporu SDP-ovaca zato što sam ponudio najkonkretniji program i promjene, i ono najbitnije - rješenja za stvarne probleme građana. Želim da SDP krene u tom smjeru", poručio je.

"Idemo u drugi krug. Iskoristit ću priliku da pozovem kolege iz SDP-a da na taj izborni krug izađu u što većem broju i da mi pomognu da ostvarim promjenu i stvorim novi, pobjednički SDP", poručio je.

Priznao je i kako ih u "SDP-u ima sve manje". "Imali smo problema i u ovim izborima jer je pravo glasa imala samo trećina članova. Takva stranka koja se suočava s tim izazovom, nije stranka koja si može dopustiti gubiti ljude. U novom SDP-u bit će mjesta za sve koji žele raditi za bolju Hrvatsku", poručio je.

Slab odaziv članstva na unutarstranačke izbore je, kazao je, poruka svima da treba raditi puno više. "Moramo promijeniti ovu priču gdje nemaju svi pravo glasa. Jedino ona stranka u kojoj svi mogu dati svoj obol uspjehu, je istinski demokratska stranka. Želim da SDP bude takav", naglasio je.

Na pitanje o suradnji sa stranačkim kolegama koji su ga suspendirali odgovorio je kako će s njegove strane biti odlična. "Njih pozivam da mi se pridruže. Unutar stranke ne može biti podjela na jedne ili druge, svi smo SDP-ovci", poručio je Peđa Grbin.

Kandidat za predsjednika SDP-a Željko Kolar zahvalio je u subotu stranačkim kolegama koji su glasali za njega, rekavši kako je do njih došla njegova poruka da, umjesto sukoba, SDP-u treba suradnja i okupljanje.

"Zahvalit ću i svim kolegama koji su glasali za mene, do kojih je došla moja poruka da nam umjesto sukoba treba suradnja, da nam treba okupljanje, da se SDP treba prestati baviti sam sa sobom, nego da počnemo raditi na našim politikama, na jasnim socijaldemokratskim stavovima, i da počnemo voditi brigu, i primjećivati, svakodnevne probleme građana", rekao je novinarima Kolar u središnjici stranke.

Dodao je i kako SDP ne smije zaboraviti na članove koji nisu imali pravo glasa te im je poručio da se to više nikada neće dogoditi. "Ljudi od nas očekuju da nudimo rješenja, i to je ono čime bi se SDP trebao, i bavit će se u budućem razdoblju", kazao je Kolar.

Tagovi: Peđa Grbin, Željko Kolar, izbori u SDP-u, Ranko Ostojić, Mirela Ahmetović
PROČITAJ I OVO
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
REAKCIJE
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
ZAGREB - Gong je u subotu ocijenio kako se predsjednik Republike Zoran Milanović ne ponaša kao odgovoran državnik, ali niti Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava jer se svojim loše obrazloženim upozorenjem Milanoviću stavio iznad Ustava.
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE