GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Greenpeace nezadovoljan klimatskim planom Njemačke

Greenpeace nezadovoljan klimatskim planom Njemačke
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.11.2022 / 18:15
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Organizacija za zaštitu okoliša Greenpeace nezadovoljna je njemačkim okvirnim planom za zaustavljanje globalnog zatopljenja.

Zahtijeva da vlade pomaknu zabranu prodaje novih automobila s benzinskim pogonom za sedam godina, od 2035. do 2028. Također poziva na stroga i široko rasprostranjena ograničenja brzine i veće troškove registracije za vozila s benzinskim pogonom. (dpa - standardna prava korištenja.

Okvir njemačkog hitnog plana za zaustavljanje klimatskih promjena nije dovoljan za ispunjenje proklamiranih ciljeva, upozorila je ekološka organizacija Greenpeace.

"Hitni program zaštite klime ne odgovara cilju od 1,5 stupnjeva", rekao je predsjednik njemačkog Greenpeacea Martin Kaiser u utorak za Uređivačku mrežu Njemačke (RND), posebno oštro kritizirajući pristup ministarstva prometa.

"Iritantno je da u prometu, gdje nema pomaka u suzbijanju emisija (štetnih plinova) već 30 godina, opet imamo najjače otpore", rekao je, ocijenivši da je upravo na tom području najžurnije djelovanje. potrebna.

Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak je javnosti objavilo nacrte tzv. aktualnog Vladinog plana zaštite klime.

Prema dostupnim podacima, prometni sektor treba smanjiti emisije stakleničkih plinova za 118 do 175 milijuna tona do 2030. godine – a plan ne uključuje mjere za to.

Kaiser zahtijeva ubrzani ukidanje prodaje vozila na konvencionalna goriva, strogo i široko ograničenje brzine i veći porez pri registraciji vozila na benzin.

"Potrebne su tri mjere s jakim utjecajem: Potrebna nam je obvezujuća zabrana prodaje novih vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem do 2028., ograničenje brzine od 100 kilometara na sat na autocestama, 80 na autocestama i 30 u naseljima", rekao je, procjenjujući da smanjuje godišnju emisiju CO2 za sedam do devet milijuna tona.

Osim toga, vlada bi trebala značajno povećati porez na registraciju kako bi potaknula građane na kupnju e-automobila.

Na klimatskoj konferenciji u Parizu 2015. Njemačka je prihvatila obvezu donošenja mjera koje bi trebale zaustaviti globalno zatopljenje na dva stupnja u odnosu na predindustrijsko razdoblje, a po mogućnosti ga postrožiti na 1,5 stupanj.

Tagovi: Greenpeace, Martin Kaiser, klimatski plan Njemačke, klima, održivost, klimatske promjene
PROČITAJ I OVO
Raznesen bankomat u Vukomercu
PLJAČKA
Raznesen bankomat u Vukomercu
ZAGREB - Nakon deset dana pauze, nepoznati razbojnik ili, pak, više njih ponovno su se okomili na bankomat.
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
KAKO DO VEĆINE?
Mogu li HDZ i DP do većine bez manjinaca? Ovo su tri scenarija
ZAGREB - Formalnih pregovora oko sastavljanja nove vladajuće većine jučer nije bilo zbog obilježavanja oslobodilačke akcije Bljesak i prvomajskog praznika, ali to naravno ne znači da mobiteli nisu radili.
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
MUKE
Građevinski sektor na mukama zbog manjka radnika
ZAGREB - Nedostatak djelatnika, visoke cijene rada i materijala usporavaju oporavak građevinskog sektora, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Horváth, u kojem je sudjelovalo više od 30 članova upravnih odbora građevinskih kompanija.
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE