GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grmoja: Plenković je glavni pokrovitelj korupcije u Hrvatskoj

Grmoja: Plenković je glavni pokrovitelj korupcije u Hrvatskoj
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2021 / 13:11
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u utorak je, vezano uz nove momente u aferi vjetroelektrane i namještenje poslova, rekao da premijer Andrej Plenković, iako pokušava, ne može pobjeći od toga da je glavni mecena i pokrovitelj korupcije u Hrvatskoj.

On je postavio ministrice Gabrijelu Žalac i Mariju Vučković te ministra Tomislava Ćorića i sve one koji su izravno i neizravno bili dio afere vjetroelektrane, a sada se pravi da ne zna ništa, ustvrdio je Grmoja u izjavi za novinare u Hrvatskom saboru.

Vidjeli smo da je bivša ministrica Gabrijela Žalac lobirala za kredit, ali to nije jedini problem u toj aferi, napomenuo je Grmoja podsjetivši da - dok je Most bio u Vladi -taj projekt nije dobio "zeleno svjetlo" jer nije imao potrebnu studiju utjecaja na okoliš, a da mu je odmah nakon Mostovog izlaska iz Vlade, ministar Ćorić dao "zeleno svjetlo".

"To pokazuje da više Mosta u Hrvatskom saboru, županijskim, gradskim skupštinama i općinskim vijećima znači manje korupcije", poručio je Grmoja upozorivši da je "Hrvatska prvak po korupciji u EU".

Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako ne zna zašto se gurao taj projekt čije se komponente proizvode u inozemstvu, dok se istodobno nije poticalo postavljanje mikrosolara koji se proizvode u Hrvatskoj.

Novcem hrvatskih poreznih obveznika subvencionira se strana proizvodnja i zato svi plaćamo skuplje električnu energiju, ustvrdio je Grmoja.

Na novinarsku tvrdnju kako su i nakon izbijanja afere mnogi sudionici zadržali svoje pozicije, Grmoja je uzvratio kako "mafija svoje članove ne zaboravlja".

Grmoja: Što više Mostovaca u Gradskoj skupštini, to manje Pripuza i ostalih

Građane je pozvao da kazne takvu neodgovornu politiku na predstojećim lokalnim izborima i dodao: "Što više bude Mostovaca u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, bit će manje Pripuza i ostalih koji su nogom otvarali vrata gradonačelnikova ureda, niti će imati povlašteni pristup i "shortcut" do Gradske skupštine".

Upitan o poziciji ministra zdravstva Vilija Beroša, Grmoja je rekao da ga smatra izravno odgovornim što se neki koji su se prijavili na aplikaciju nisu uspjeli cijepiti. Najveći problem u Hrvatskoj je izostanak odgovornosti za pogreške i koruptivne radnje, dodao je.

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot najavio je da će Zagreb, bude li izabran, pod njegovim vodstvom postati grad prijatelj poduzetnika i da će biti prvi gradonačelnik Zagreba koji će zastupati tržišnu, a ne ekonomiju rođačkih veza i socijalizma.

Preduvjet za to će biti jednak pristup prilikama i institucijama za sve, a ne da se poslovi i krediti dogovaraju ispod stola. Prave prilike će biti davane pravim poduzetnicima, a ne "rodijacima koji tezgare i podmićuju", rekao je.

Kao prvi potez, postane li gradonačelnik, najavio je smanjenje prireza sa 18 na 15 posto, administrativne uštede na troškovima i do pet puta kako bi se smanjili troškovi građanima i poduzetnicima i pokrenulo gospodarstvo.

Tagovi: Nikola Grmoja, Andrej Plenković, Gabrijela Žalac, Marija Vučković, Tomislav Ćorić, korupcija
PROČITAJ I OVO
Filipović: Nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu
JASNA PORUKA
Filipović: Nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, ustvrdio je u četvrtak da nakon odgode primjene Uredbe o visini naknade za korištenje vode, ali i ranijih vladinih intervencija prije svega u cijenu struje, nema razloga za poskupljenje vode u Zagrebu ni u drugim mjestima.
Kina dopušta kućnu izolaciju, budi nadu u ublažavanje mjera
ODLUKE
Kina dopušta kućnu izolaciju, budi nadu u ublažavanje mjera
PEKING - Kina će dopustiti da neki covid pozitivni slučajevi ostanu u izolaciji kod kuće, pod određenim uvjetima, među dodatnim mjerama koje će biti objavljene sljedećih dana, rekla su dva izvora, što budi nadu da bi Kina mogla ublažiti mjera politike "nultog covida".
U Zagrebu voda skuplja nego u Milanu, Madridu, Varšavi i Rimu
VODA
U Zagrebu voda skuplja nego u Milanu, Madridu, Varšavi i Rimu
ZAGREB - Apsurdno je da vlada s više od pola milijarde kuna subvencionira struju za Grad Zagreb kako bi spriječila udar na džepove građana, dok gradska vlast podiže cijenu vode za 20 posto koristeći kao izgovor uredbu koja nije na snazi kazao je ministar Davor Filipović.
Plenković: Donosimo odluku zbog koje neće biti potrebno dizanje cijena vode
PREMIJER
Plenković: Donosimo odluku zbog koje neće biti potrebno dizanje cijena vode
ZAGREB - “To je sve na tragu politike da držimo udar na građane na minimalnoj razini”, kazao je.
Xi Jinping: Pojačat ćemo komunikaciju i suradnju s Europskom unijom
KINA-EU
Xi Jinping: Pojačat ćemo komunikaciju i suradnju s Europskom unijom
PEKING - Kina će nastaviti jačati stratešku komunikaciju i koordinaciju s EU-om, rekao je danas kineski predsjednik Xi Jinping predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu na sastanku u Pekingu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE