GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Habulin se pogubio; Pupovac: Ne napadajte druga

Habulin se pogubio; Pupovac: Ne napadajte druga
IGROKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 14:59
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB . Državni vrh i udruge stradalnika danas obilježavaju 76. obljetnicu proboja posljednjih zatočenika iz ustaškog logora Jasenovca, odvojeno i pod strogim epidemiološkim mjerama.

Izaslanstvo manjina u kojem su saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, predsjednik koordinacije Židovskih općina u RH Ognjen Kraus, saborski zastupnik i predstavnik Saveza Roma u RH "Kali Sara" Veljko Kajtazi i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin, položilo je vijence u 12 sati.

Podsjetimo, prije ove kolone počast je u Jasenovcu odao predsjednik Zoran Milanović koji je nakon toga prozvao predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franju Habulina rekavši da ga je Plenković ucijenio.

"Žao mi je što tu nema antifašista, bili su u protokolu sa mnom. Predstavnik antifašista (Habulin, op.a.) ima jednu siromašnu udrugu koja je ovisna o Plenkovićevoj milostinji", kaže. "Ovdje su ljudi ucijenjeni", dodao je.

"Nije se ni mene usudio zvati, nego je zvao protokol i rekao da mora imati most prema vladi. Sjeli su mu na kuću. To je ucjena. Je l' ovo civilizirano ponašanje? Plenković je uvijek 'idite naprijed', on nikada metak neće primiti", rekao je.

Habulin je dao izjavu sat vremena nakon Milanovića. Tvrdi da nije ucijenjen.

"Nitko me nije ucijenio. Tko, što misli i način na koji to izgovori neću komentirati, no ono što želim reći je da je u tijeku jedan proces, a to je razgovor s vladom, premijerom. Mene prije svega zanima status antifašističkih boraca, a tu i je i status prostora u kojem je Savez od 1953. godine", rekao je Habulin komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića da Habulin nije u njegovoj delegaciji jer ga je premijer ucijenio.

Milanović je rekao da je Habulin zvao Milanovićev protokol i rekao da "mora imati most prema vladi". Novinari su ga pitali je li to točno.

"Dobro je imati most prema svakome. Trudim se održavati mostove sa svima s kojima moram. Moram imati mogućnost razgovarati i s predsjednikom Republike, premijerom, predsjednikom sabora", rekao je Habulin.

Na pitanje je li zvao Milanovićev protokol nije htio izravno odgovoriti. Nakon toga se pred kamerama dodatno pogubio.

Na pitanje zašto je onda jučer rekao da će biti u koloni, a i bio je najavljen u Milanovićevom protokolu, rekao je: "Mislim da to nisam rekao."

Novinari su ga pitali misli li da nije rekao ili nije rekao, a on je odgovorio: "Mislim da nisam rekao."

Na to se ubacio Milorad Pupovac.

"Ne napadajte druga Habulina. Za to nemate nikakav razlog. Sva pitanja koja njemu postavljate trebate postaviti onome tko vas je na to naveo", rekao je Pupovac.

Nakon toga je Pupovac samo otišao s mjesta na kojem se daju izjave medijima.

Predsjednik Antifašističke lige RH Zoran Pusić rekao je da se zna zašto danas nije bilo jedne kolone.

"Toleriranje nekakvih notornih ustaških sindroma poput Za dom spremni je nešto što se ne radi o hrvatskoj prošlosti, nego sadašnjosti i budućnosti. I to je bio razlog zbog čega nije bilo jedne kolone. Naravno, nikome to nije bilo drago. No ja mislim da je to važno pitanje za Hrvatsku", kazao je.

Tagovi: Milorad Pupovac, Zoran Milanović, Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, Franjo Habulin
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE