GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HDZ-ov direktor državne agencije kupio stan od te iste agencije

HDZ-ov direktor državne agencije kupio stan od te iste agencije
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 21:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Moćni HDZ-ovac, tada zamjenik direktora državne Agencije za promet i posredovanje nekretninama, od te je iste agencije, zajedno sa sinom kupio POS-ov stan u Zadru, za manje od tisuću eura po kvadratu, otkrile su RTL-ove novinarke Danka Derifaj i Karla Vidović za istraživački magazin Potraga. 

Agencija je te stanove izgradila u Zadru da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje.

HDZ-ovac Krešimir Žunić danas je prvi čovjek te iste agencije, a u ime APN-a sjedio je i u povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima. Kad je to RTL-ova novinarska ekipa otkrila zadarskoj Gradskoj upravi, tražili su ih da prekinu snimanje.

I Žunićev šef, ministar graditeljstva Predrag Štromar bio je vidno zatečen i šokiran, a nakon upita, direktora APN-a prijavio je DORH-u. I dok je baš svima jasno da je ovo u najmanju ruku nemoralno, a potencijalno i protuzakonito, sam Žunić ne vidi problem.

Iako ima 11 tisuća kuna plaću, još jedan stan u Zagrebu u kojem povremeno živi Lovro Kuščević, Žunić u RTL-ovoj Potrazi poručuje: "sram me koliko nemam".

- Ja imam jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, a što će do kraja tjedna biti vidljivo i u mojoj imovinskoj kratici koja se upravo šalje Povjerenstvu za sukob interesa, jer kako sam se našao na ovoj funkciji kao vršitelj dužnosti direktora do sada je nisam poslao, ali sam poslao upit da li kao vršitelj dužnosti šaljem karticu ili ne.

Odgovor sam zaprimio u petak i do kraja tjedna ću prijaviti na moju sramotu jednu i pol nekretninu i dva stambena kredita, pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita.

Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana, rekao je Krešimir Žunić, HDZ-ov v.d. direktora APN-a, na što mu je novinarka Potrage rekla da je duhovit.

- Meni treba pomoć! Meni treba pomoć!, uzvratio je Žunić.

Od studenog prošle godine on je vršitelj dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Do studenog je bio zamjenik direktora ove državne Agencije koja se bavi stambenim zbrinjavanjem građana.

Krešimir Žunić i njegov sin kupili su stan u Zadru iz APN-ovog programa društveno poticane stanogradnje po cijeni od 975 eura po četvornom metru - državni stan koji se prodaje daleko ispod tržišne cijene.

Tagovi: Krešimir Žunić, Lovro Kuščević, Agencije za promet i posredovanje nekretninama, POS stanovi
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE