GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HDZ želi Alemku Markotić proglasiti Zagrepčankom godine, Bandić protiv

HDZ želi Alemku Markotić proglasiti Zagrepčankom godine, Bandić protiv
POLITIKA I STRUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 20:30
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - HDZ želi Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" proglasiti Zagrepčankom godine.

Grad Zagreb, naime, svake godine dodjeljuje priznanje pod nazivom Zagrepčanka godine. Natječaj za ovogodišnje priznanje raspisan je prije nešto više od mjesec dana, a priznanje sa sobom povlači i 50.000 kuna novčane nagrade.

Za Zagrepčanku godine i 50.000 kuna nagrade je predložena Alemka Markotić, predložio ju je HDZ-ov šef Rebra Ćorušić
Kako doznaje Index, za Zagrepčanku godine i pripadajućih 50.000 kuna nagrade je predložena Alemka Markotić. Predložio ju je, doznajemo, KBC Zagreb na čijem je čelu HDZ-ovac Ante Ćorušić.

Upravo se Ćorušića spominje kao pokretača inicijative za proglašenje Markotić Zagrepčankom godine. Premda nisu svi u HDZ-u oduševljeni tim prijedlogom, većina podržava Ćorušićevu ideju.

Ćorušić, koji je, podsjetimo, predsjednik HDZ-ovog odbora za zdravstvo i istaknuti član te stranke, u prijedlogu navodi kako Markotić predlažu ravnateljstvo KBC-a Zagreb i on osobno.

Prijedlogu je Ćorušić priložio i životopis Alemke Markotić na 30-ak stranica te njezinu potvrdu o prebivalištu iz MUP-a.

U cijeloj priči o inicijativi za proglašenjem Markotić postoji i jedan zabavan detalj. Naime, uz KBC Zagreb, šeficu Klinike za infektivne bolesti koja gotovo godinu dana nastupa i u ime Nacionalnog stožera civilne zaštite, predložio je i Mjesni odbor Budenec.

Riječ je o mjesnom odboru od samo 330 stanovnika koji se nalazi na području Sesveta.

HDZ je, prema informacijama Indexa, ozbiljan u namjeri da se Alemku Markotić proglasi Zagrepčankom godine. Zbog toga je, doznajemo, došlo do razmimoilaženja s gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovim ljudima. Potonji naime smatraju kako, zbog posljednjih događaja oko Alemke Markotić, ona nije najbolji izbor za nagradu koja je percipirana kao Bandićeva nagrada, premda o njoj formalno odlučuje skupština. Uz to, dosadašnja je praksa bila da kandidatkinju s najviše izgleda za osvajanje nagrade predloži gradonačelnik Bandić.

Tagovi: Alemka Markotić, Ante Ćorušić, Zagrepčanka godine, Milan Bandić, koronavirus, Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, samoizolacija,
PROČITAJ I OVO
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE