GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Helez: Obavještajne službe su mi javile da se Dodik priprema za bijeg iz države

Helez: Obavještajne službe su mi javile da se Dodik priprema za bijeg iz države
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.09.2023 / 16:59
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Milorad Dodik priprema se za bijeg iz Bosne i Hercegovine - tu eksplozivnu vijest iznio je ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u razgovoru uživo na BHT1.

Helez je kazao da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik priprema bijeg i da postoje relevantni obavještajni podaci o tome. Nije tajna da je Milorad Dodik u velikim problemima, političkim, ali uglavnom financijskim, odnosno ne on sam, nego "njegova" RS, kojoj prijeti kolaps proračuna, pa i izgledni bankrot. Prema bosanskohercegovačkim medijima, srpski entitet u BiH ide u još jedno zaduženje, koje se naslanja na milijunske dugove koji su nastali samo u posljednjih nekoliko mjeseci. RS nema sredstava za povrat kredita, kasne plaće ili se uopće ne isplaćuju, inflacija je sve veća, BDP je u strelovitom padu, a ni "entitetske" obveznice čak ni kod Kineza i Rusa ne prolaze. Zukan Helez tvrdi kako je problem u tome što za dvije godine dolazi na naplatu rata od milijardu i šesto milijuna.

- To je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu. Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza - kaže Helez, koji smatra da Dodik ima samo dvije opcije.

- Zatvor ili bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo - kazao je Helez. Je su li dani Milorada Dodika odbrojani!?

I na sastanku američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena i njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock u Bijeloj kući, u petak 15. rujna, Dodik je bio jedna od važnijih tema.

- Vrijedno je istaknuti da smo razgovarali o regionalnoj sigurnosti u Europi, posebno u BiH. Zadovoljni smo time što je i Njemačka ograničila neke financijske tokove predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku", rekao je Blinken. Na kraju su i Blinken i Baerbock potvrdili da "Dodik izlaže BiH velikom riziku".

Istodobno, zanimljiva se vijest pojavila u ruskim medijima - Milorad Dodik najavljuje posjet Moskvi početkom studenog, ali u toj je vijesti još nešto intrigantno. Iako, dakle, stiže početkom studenog, predstavnik RS-a u Rusiji Duško Perović (bolji poznavaoci prilika Perovića ne zovu RS-ovim, nego osobno Dodikovim čovjekom pri Putinu) kaže za Izvestiju kako se Dodik namjerava susresti s Putinom "do kraja 2023. godine, krajem prosinca". Naime, kada se "pročulo" o ovoj najavi bijega, većini je prvo napamet pala baš Moskva, u kojoj su, znamo, svoje utočište našli mnogi svrgnuti diktatori ili politički satrapi s područja bivšeg SSSR-a, ali i s ovih prostora, poput supruge i sina srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića - Marka i Mire Marković - ili zadnjeg jugoslavenski ministra obrane, generala Veljka Kadijevića, u izoliranom i elitnom moskovskom naselju Barviha. Dodikovi problemi se gomilaju, a i on sam je pod sankcijama SAD-a, na koje jedino ne obraćaju pažnju Putin, Vučić i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Tagovi: Zukan Helez, milorad Dodik
PROČITAJ I OVO
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE