GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hitni prijem u KB Dubrava ponovno otvoren za sve pacijente

Hitni prijem u KB Dubrava ponovno otvoren za sve pacijente
BOLNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Od danas je, nakon 288 dana zbrinjavanja samo teških covid bolesnika, opet otvorena Hitna služba Kliničke bolnice (KB) Dubrava za sve pacijente istočnog dijela grada Zagreba i okolnih mjesta zbog povoljnije epidemiološke situacije, izvijestili su iz te bolnice u četvrtak.

Pacijenata koji gravitiraju toj zdravstvenoj ustanovi je oko 350.000, a godišnje se u prosjeku u KB Dubrava napravi oko 56.000 pregleda, 11.000 hitnih hospitalizacija i više od tri tisuće hitnih operativnih zahvata.

"Što budemo imali povoljniju epidemiološku sliku u cijeloj zemlji, pa tako i u glavnom gradu Hrvatske, brže ćemo cijeli bolnički i zdravstveni sustav vraćati uobičajenim tokovima kakve očekuju i naši zdravstveni djelatnici, a pogotovo pacijenti koji jedva čekaju da mogu sa što manje poteškoća i ograničenja doći do prijeko potrebnih liječničkih usluga", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u povodu ponovnog otvorenja hitnog prijema u KB Dubrava.

Naglasio je kako je ovo samo još jedan dokaz koliko je važna razina cijepljenosti građana protiv zaraze koja je obuhvatila cijeli svijet te kako će o tom doprinosu svih nas u zaštiti vlastitog i tuđeg zdravlja ovisiti hoće li već ove jeseni bolnice poput KB Dubrave opet biti isključivo namijenjene liječenju covid bolesnika ili će i dalje, kao što je to od danas, biti na raspolaganju svim pacijentima.

Još jednom je podsjetio da je i ovo ljetno razdoblje pogodno vrijeme da se nastavi s cijepljenjem kao do sada najučinkovitijom mjerom zaštite od zaraze i njenog prijenosa među građanima.

"Brzo će jesen, a ona će biti najbolji test za sve nas gdje smo sa zarazom", poručio je Beroš.

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić istaknuo je kako je epidemija covida-19 promijenila u potpunosti način funkcioniranja njihove bolnice.

Podsjetio je kako su odlukom Ministarstva zdravstva pretvoreni u glavni državni centar za liječenje težih bolesnika zaraženih virusom covid-19 što je uvjetovalo i zatvaranje za usluge ostalim pacijentima.

"Zahvaljujući potpori Kliničkih bolničkih centara Zagreb i Sestara milosrdnica te kliničkim bolnicama Merkuru i Svetom Duhu, uspjeli smo održati funkcionalnost bolničkog sustava u glavnom gradu Hrvatske i omogućili, unatoč svim teškoćama i ograničenjima, pružanje usluga pacijentima", istaknuo je Lukšić.

Dodao je kako je poboljšanje epidemiološke slike u zemlji i Zagrebu omogućilo da ta ustanova na istočnom dijelu grada opet otvori svoja vrata za hitne prijeme svih pacijenata.

U priopćenju se također ističe kako je cijepljenje građana protiv covida-19 u mnogome pridonijelo smanjenju broja zaraženih, posebno onih s težim oblicima bolesti čije stanje zahtijeva bolničko liječenje i intenzivnu skrb po čemu je prednjačila KB Dubrava.

Poboljšanje epidemiološke situacije omogućuje i brži povratak bolničkih ustanova na redovitiji rad s pacijentima sa što manje ograničenja.

Tagovi: Hitni prijem u KB Dubrava, Vili Beroš, KB Dubrava, Ivica Lukšić
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE