GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hitni prijem u KB Dubrava ponovno otvoren za sve pacijente

Hitni prijem u KB Dubrava ponovno otvoren za sve pacijente
BOLNICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2021 / 09:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Od danas je, nakon 288 dana zbrinjavanja samo teških covid bolesnika, opet otvorena Hitna služba Kliničke bolnice (KB) Dubrava za sve pacijente istočnog dijela grada Zagreba i okolnih mjesta zbog povoljnije epidemiološke situacije, izvijestili su iz te bolnice u četvrtak.

Pacijenata koji gravitiraju toj zdravstvenoj ustanovi je oko 350.000, a godišnje se u prosjeku u KB Dubrava napravi oko 56.000 pregleda, 11.000 hitnih hospitalizacija i više od tri tisuće hitnih operativnih zahvata.

"Što budemo imali povoljniju epidemiološku sliku u cijeloj zemlji, pa tako i u glavnom gradu Hrvatske, brže ćemo cijeli bolnički i zdravstveni sustav vraćati uobičajenim tokovima kakve očekuju i naši zdravstveni djelatnici, a pogotovo pacijenti koji jedva čekaju da mogu sa što manje poteškoća i ograničenja doći do prijeko potrebnih liječničkih usluga", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u povodu ponovnog otvorenja hitnog prijema u KB Dubrava.

Naglasio je kako je ovo samo još jedan dokaz koliko je važna razina cijepljenosti građana protiv zaraze koja je obuhvatila cijeli svijet te kako će o tom doprinosu svih nas u zaštiti vlastitog i tuđeg zdravlja ovisiti hoće li već ove jeseni bolnice poput KB Dubrave opet biti isključivo namijenjene liječenju covid bolesnika ili će i dalje, kao što je to od danas, biti na raspolaganju svim pacijentima.

Još jednom je podsjetio da je i ovo ljetno razdoblje pogodno vrijeme da se nastavi s cijepljenjem kao do sada najučinkovitijom mjerom zaštite od zaraze i njenog prijenosa među građanima.

"Brzo će jesen, a ona će biti najbolji test za sve nas gdje smo sa zarazom", poručio je Beroš.

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić istaknuo je kako je epidemija covida-19 promijenila u potpunosti način funkcioniranja njihove bolnice.

Podsjetio je kako su odlukom Ministarstva zdravstva pretvoreni u glavni državni centar za liječenje težih bolesnika zaraženih virusom covid-19 što je uvjetovalo i zatvaranje za usluge ostalim pacijentima.

"Zahvaljujući potpori Kliničkih bolničkih centara Zagreb i Sestara milosrdnica te kliničkim bolnicama Merkuru i Svetom Duhu, uspjeli smo održati funkcionalnost bolničkog sustava u glavnom gradu Hrvatske i omogućili, unatoč svim teškoćama i ograničenjima, pružanje usluga pacijentima", istaknuo je Lukšić.

Dodao je kako je poboljšanje epidemiološke slike u zemlji i Zagrebu omogućilo da ta ustanova na istočnom dijelu grada opet otvori svoja vrata za hitne prijeme svih pacijenata.

U priopćenju se također ističe kako je cijepljenje građana protiv covida-19 u mnogome pridonijelo smanjenju broja zaraženih, posebno onih s težim oblicima bolesti čije stanje zahtijeva bolničko liječenje i intenzivnu skrb po čemu je prednjačila KB Dubrava.

Poboljšanje epidemiološke situacije omogućuje i brži povratak bolničkih ustanova na redovitiji rad s pacijentima sa što manje ograničenja.

Tagovi: Hitni prijem u KB Dubrava, Vili Beroš, KB Dubrava, Ivica Lukšić
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE