GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Holy: SDP se zalaže za legalizaciju marihuane

Holy: SDP se zalaže za legalizaciju marihuane
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 10:10
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy gostovala je na N1 televiziji gdje je između ostalog otkrila jednu od ključnih stavki SDP-ovog programa - Lex cannabis.

"Ako SDP dobije priliku upravljati državom, u prvih mjesec dana nove vlade donijet će Lex cannabis, poseban zakon o konoplji, kojim će se omogućiti legalizacija i liberalizacija konoplje, i u medicinske i u osobne svrhe. Sigurna sam da to može pomoći Hrvatskoj da se uspješnije bori s gospodarskom krizom. Hrvatska se nažalost prema posljednjim podacima Ekonomskog instuta nalazi na začelju europskih država kad je riječ o razvoju biogospodarstva, a to je jedno od ključnih područja za implementaciju zelenog plana o kojem se slabo govori", rekla je Mirela Holy u Novom danu.

Konzumacija kanabisa za osobnu upotrebu kazneno je djelo, no Holy ističe da je HDZ napravio određene pozitivne iskorake u tom smjeru:

"HDZ je napravio određene pozitivne iskorake. U travnju 2019. donesen je zakon kojem je liberalizirana mogućnost uzgoja industrijske konoplje s do 0,2 % THC-a za sve svrhe. Omogućen je i uzgoj konoplje u medicinske svrhe, ali samo onim tvrtkama koje imaju dozvolu od Agencije za lijekove. No, pravilnik nije donesen pa u Hrvatskoj trenutno nije moguć uzgoj indijske konoplje ni u medicinske svrhe. Zato u Hrvatskoj nijedna tvrtka ne uzgaja. Sudeći prema Kanadi i SAD-u to je ogromni potencijal, tržište vrijedno desetke milijarde dolara."

Na pitanje zalaže li se onda SDP za legalizaciju marihuane, Mirela Holy odgovara:

"Da, prema Lex cannabisu se omogućava svakoj punoljetnoj osobi da uzgaja za osobne svrhe do devet ženskih cvjetova u punom cvatu. Istraživanja su pokazala da je do devet biljaka dovoljno ljudima s multipla sklerozom i sličnim bolestima da sami proizvode pripravke koji im mogu značiti život.

Tagovi: legalizacija marihuane, SDP, Mirela Holy, Lex cannabis
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE