GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Horvat: Nije bilo ekspresne obnove stana, to je bila samoobnova

Horvat: Nije bilo ekspresne obnove stana, to je bila samoobnova
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2022 / 16:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izjavio je u utorak da nije bilo ekspresne obnove u državnom stanu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, kojim se koristi predstojnik ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić.

“Nikakve ekspresne obnove nije bilo, dogodio se proces takozvane samoobnove(...)”, ustvrdio je ministar Horvat, dodajući da je obnova bila brzo gotova na inicijativu sustanara, odnosno privatnih vlasnika.

Objasnio je da je zgrada u Jurišićevoj višestambena, da u njoj postoji osam stanova, a jedan stan, onaj koji je dodijeljen na korištenje Frki-Petešiću, je u vlasništvu države. Istaknuo je da se u obnovu stana išlo nakon odluke ostalih suvlasnika zgrade.

“Sustanari su sjeli za stol i donijeli odluku, za koju im je trebala suglasnost države, odnosno Državnih nekretnina. Mi smo tu suglasnost dali”, rekao je Horvat ali i dodao da država nije mogla koristiti proračunska sredstva bez javne nabave, pa je za stan u svom vlasništvu angažirala podizvođača.

“Da je u tom stanu bio netko drugi, primjerice, saborski zastupnik oporbe, postupak bi bio potpuno isti i identični. Nikakvih tu prioriteta ili razlike nema da li je u tom stanu bio g. Frka-Petešić ili nije”, uvjeravao je Horvat nakon koalicijskog sastanka.

Na pitanje zna li za druge takve primjere brzo obnovljenih zgrada, Horvat je odgovorio da u ovom trenutku “za njih nije čuo”. Dodao je i da je u medijima ta zgrada u Jurišićevoj, bila izdvojena kao primjer obnove koji treba slijediti.

Prema pisanju Nacionala već je 5. svibnja 2020., otprilike mjesec i pol nakon potresa, s tvrtkom Graditelj Zaprešić sklopljen ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju državnog stana koji koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade, na iznos od 123.573 kuna, a mjesec nakon toga i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Taj tjednik tvrdi da je država preko direktorice tvrtke Renate Sabo odlučila ekspresno obnoviti stan koji koristi Frka-Petešić dok su drugi građani čekali donošenje Zakona o obnovi koji je tada bio tek prijedlog, a zakupnici i vlasnici obnovu poslovnih prostora. Nacional navodi da je tim iznosom obnovljen i dio zabatnog zida koji inače po zakonu predstavlja zajednički dio zgrade i koji se obnavlja na teret svih suvlasnika.

Tagovi: Darko Horvat, Zvonimir Frka Petešić, obnova Zagreba
PROČITAJ I OVO
Slovenski parlament potvrdio Roberta Goloba za premijera
POTVRDA
Slovenski parlament potvrdio Roberta Goloba za premijera
LJUBLJANA - Slovenski parlament je u srijedu potvrdio menadžera Roberta Goloba za predsjednika vlade koju će zastupnici potvrditi idućeg tjedna.
Rusija na obljetnicu diplomatskih odnosa razočarana neprijateljskim stavom Hrvatske
RAZOČARANI
Rusija na obljetnicu diplomatskih odnosa razočarana neprijateljskim stavom Hrvatske
МОSKVA - Rusija je razočarana neprijateljskim djelovanjem vlasti u Hrvatskoj zadnjih mjeseci, no nada se povratku na međusobno korisnu suradnju, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo vanjskih poslova.
Rusija podigla dobnu granicu na 50 godina za profesionalne vojnike
VOJSKA
Rusija podigla dobnu granicu na 50 godina za profesionalne vojnike
MOSKVA - Ruska vlada podigla je dobnu granicu za osobe koje služe u oružanim snagama.
Banožić: Platit ću kaznu, ali neću vratiti stan
ODLUKE
Banožić: Platit ću kaznu, ali neću vratiti stan
ZAGREB - Ministar obrane Mario Banožić kazao je u srijedu na konferenciji za medije da poštuje odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prema kojoj mora platiti 7000 kuna jer je 2019. sam sebi potpisao korištenje državnog stana, no ne želi ga vratiti Državnim nekretninama.
Vučić i Brnabić inzistiraju da Srbija ima pravo na optužnice za zločine u Oluji
OPTUŽNICE
Vučić i Brnabić inzistiraju da Srbija ima pravo na optužnice za zločine u Oluji
BEOGRAD/DAVOS - Srbijanski državni vrh poslao je u petak dvije odvojene poruke u povodu reagiranja Hrvatske na optužnice za napad na izbjegličku kolonu tijekom Oluje, ocijenivši da "europska vrijednost nije štićenje ubojica djece i staraca, niti je to prijetnja onima koji traže pravdu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE