GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Horvatinčić seli na rehabilitaciju u Krapinske Toplice

Horvatinčić seli na rehabilitaciju u Krapinske Toplice
PREMJEŠTAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2021 / 07:04
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Tomo Horvatinčić (73), koji u kaznionici u Lipovici izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici u ponedjeljak ujutro bit će premješten na rehabilitaciju u Krapinske Toplice na 21 dan.

Odlučeno je tako na prijedlog upravitelja kaznionice, nakon što se Bolnica za osobe lišene slobode očitovala da mu ne može pružiti odgovarajuću medicinsku skrb.

Horvatinčić će tako nakon što je 7. rujna iz Remetinca premješten u kaznionicu u Lipovici, od čega je 10 dana proveo u izolaciji na otvorenom dijelu – Voćnjak u mjestu Mala Ludina osam kilometara udaljenom od kaznionice, u ponedjeljak biti prevezen u Specijalnu bolnicu u Krapinskim Toplicama. Bit će prevezen u pratnji pravosudnih policajaca, a ovisno o sigurnosnoj procjeni znat će se hoće li svo vrijeme biti pod nadzorom pravosudne policije.

Horvatinčić je upravo zbog narušenog zdravlju tražio odgodu izvršenja kazne do kraja godine, ali njegovoj molbi nije bilo udovoljeno.

Nakon što 21 dan provede na rehabilitaciji, liječnik mu može predložiti produljenje rehabilitacije, a najdulje to može tražiti do šest mjeseci jer je to pravo koje mu daje i zakon. Ukoliko bi se procijenilo da bi mu osim 21 dana bila potrebna duža rehabilitacija, može mu se odobriti prekid kazne.

Horvatinčićev odvjentik Velimir Došen rekao nam je da mu nije poznato da njegov branjenik ide u Krapinske Toplice, piše Jutarnji list.

Tagovi: Tomislav Horvatinčić, kaznionica Lipovica, Krapinske Toplice
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE