GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrabri telefon uz pomoć Mplusa prikuplja donacije za otvorenje novog Hrabrog centra u Dugavama

Hrabri telefon uz pomoć Mplusa prikuplja donacije za otvorenje novog Hrabrog centra u Dugavama
DONACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Udruga Hrabri telefon predstavila je novog donatora i partnera projekta „Novi početak – širenje socijalnih usluga Hrabrog telefona“ – tvrtku Mplus, s kojom prikuplja donacije za novi „Hrabri centar“.

Mplus je projekt podržao financijski, ali i pružanjem usluga pozivne kampanje prema bazi od 26.000 potencijalnih donatora Hrabrog telefona u svrhu dovršenja izgradnje novog „Hrabrog centra“ u zagrebačkim Dugavama, koji bi trebao biti otvoren u srpnju ove godine.

„Ostvarujući svoju misiju, Hrabri telefon odgovara na potrebu za zaštitom i sigurnošću svakog djeteta osnaživanjem njega i njegove okoline. To je moguće jedino uz partnere koji su spremni dati podršku. Izuzetno nam je drago da smo u Mplusu pronašli istinskog partnera koji će dati važan doprinos otvorenju 'Hrabrog centra' putem kojeg ćemo proširiti svoje usluge i pružiti pomoć i podršku većem broju djece i njihovih obitelji. Vjerujemo kako će način i rezultati ove suradnje biti primjer dobre prakse cijeloj zajednici, a posebno poslovnoj, o tome kako odgovoriti na goruće potrebe zajednice u kojoj djeluju i kako pridonijeti stvaranju boljeg društva u cjelini“, rekla je Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon.

„Ova suradnja, nazvana 'Ključ podrške je komunikacija', naglašava našu predanost zajedničkoj misiji stvaranja bolje, zdravije i sigurnije zajednice u partnerstvu s drugima. Tijekom ožujka i travnja naši će agenti kontaktirati 26.000 donatora iz baze Hrabrog telefona kako bismo promovirali rad Udruge u svrhu prikupljanja iznosa potrebnog za završetak radova i otvorenje novog 'Hrabrog centra' u Dugavama. Želja nam je da se djeci, mladima i roditeljima omogući sigurno mjesto za razgovor, podršku i pomoć kad god im je to potrebno. Dodatno, u suradnji s Hrabrim telefonom želimo pružiti podršku Mplus zaposlenicima, za koje ćemo tijekom cijele godine organizirati niz edukativnih i interaktivnih radionica te individualnih savjetovanja. Ova suradnja nam puno znači jer odražava naše vrijednosti,“ rekao je Tomislav Glavaš, član Uprave i izvršni direktor Mplus Grupe.

Hrabri telefon najprepoznatljiviji je po besplatnoj savjetodavnoj liniji za djecu 116-111 te liniji 0800-0800 za roditelje, no uz njih provodi i više od 10 projekata i programa na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U radu organizacije sudjeluje više od 180 volontera, a više od 25 godina, koliko postoji, usmjeren je na zaštitu interesa djece i mladih.

O važnosti postojanja besplatne savjetodavne linije poput Hrabrog telefona svjedoče i podaci o gotovo 4.000 zaprimljenih upita u 2023. godini. Upiti su upućivani od strane djece, roditelja i drugih odraslih osoba zabrinutih za dobrobit djece, a najčešće su povezani s mentalnim zdravljem djece i mladih. Ono što je posebno zabrinjavajuće je broj upita povezanih s temom suicidalnosti i samoozljeđivanjem. Tijekom 2023. godine zabilježeno je 318 upita s tom tematikom, što čini čak 8% od ukupnog broja kontaktiranja svih kanala pomoći Hrabrog telefona.

U novom i većem prostoru u zagrebačkim Dugavama, Hrabri telefon proširit će aktivnosti prevencije kroz više oblika savjetovanja (telefonska linija, e-savjetovanje te grupni i individualni rad) za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s problemima u ponašanju, žrtve obiteljskog nasilja, trudnice i roditelje s djecom do godine dana te članove obitelji ili udomiteljskih obitelji.

Liniju mogu nazvati djeca, mladi i roditelji kako bi dobili savjet, pronašli utjehu i riješili problem. Linija je dostupna od ponedjeljka do petka od 9 do 20 sati, a Hrabri telefon mogu kontaktirati i putem e-maila, chata, foruma ili Facebooka. Tijekom radnog tjedna savjetovatelji su dostupni uživo na chatu od 9 do 20 sati, dok je ostale kanale e-savjetovanja moguće kontaktirati u bilo koje vrijeme.

Kampanju izgradnje novog „Hrabrog centra“ u Dugavama poput tvrtke Mplus mogu podržati i drugi donatori – pravne i fizičke osobe. Donirati se može putem web stranice Hrabrog telefona, gdje se nude opcije doniranja putem kartica, KeksPaya i Aircasha. Također, može se donirati izravno na račun udruge HR8824020061500118867 (Erste banka).

Tagovi: Hrabri telefon, Mplus, Hrabri cenar, Dugave
PROČITAJ I OVO
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE