GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hranić: Ispričavam se žrtvama svećenika Rajčevca

Hranić: Ispričavam se žrtvama svećenika Rajčevca
ŽRTVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2023 / 13:41
Autor: SEEbiz / H
ĐAKOVO - Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić ispričao se u subotu žrtvama svećenika Zlatka Rajčevca, njihovim obiteljima, župljanima župe Sotin, posebno onima koji su prijavili slučaj te cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, jer osumnjičenog nije uklonio sa župe za vrijeme trajanja istrage.

"Ovom izjavom ispričavam se žrtvama svećenika Rajčevca, njihovim obiteljima, župljanima župe Sotin, posebno onima koji su prijavili slučaj, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti što, uz poduzete mjere prema hrvatskim institucijama i nadležnom Dikasteriju Svete Stolice, dotičnoga osumnjičenog župnika nisam uklonio sa župe za vrijeme trajanja istrage", poručio je Hranić, a prenosi IKA.

Nažalost, kaže, tek je ovih dana, slušajući javno svjedočanstvo jedne žrtve, kao i glas crkvene i opće javnosti, "preispitujući sebe samoga pred raspetim Gospodinom", uvidio koliko je velik propust i pogrešku učinio vodeći brigu o svećeniku, a ne videći patnju žrtava i potrebu zaštite koju su od njega tražile.

"Svojim propustima te svojim izjavama na tiskovnoj konferenciji, makar to svojim srcem i stavom ne htijući, zanemario sam stanje i patnje onih koje sam kao pastir Crkve prvi trebao čuvati i štititi. Priznajem to i s osjećajem duboke postiđenosti izričem svoje kajanje", naglasio je nadbiskup Hranić.

Žao mu je, kaže, što nije "s dovoljno pažnje i suosjećanja slušao njihov krik koji vapi upomoć, kao ni vapaj obitelji i drugih osoba koje su im na razne načine nastojale pomoći".

Tagovi: Đuro Hranić, svećenik pedofil
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE