GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrebak: izbori će biti u travnju ili svibnju

Hrebak: izbori će biti u travnju ili svibnju
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 13:23
Autor: SEEbiz/n1

ZAGREB - Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, bio je gost N1 Studija uživo kod našeg Igora Bobića rekao je kad možemo očekivati parlamentarne izbore.

“Ja vam garantiram da će izbori sigurno biti u travnju ili svibnju”, rekao je u emisiji.

“Sve drugo nije sukladno političkoj logici. Nisam ja to čuo od nikoga, da ne bi mislili… Ja sam predsjednik liberalne stranke koja se priprema za izbore i moram znati kada bi izbori mogli biti. Ovo govorim prema svom osjećaju. Plenković će reći kada će biti izbori kada on to procijeni, to građane ne bi trebalo zanimati, mandat traje do rujna”, dodao je.

Hrebak je komentirao i prijedlog izmjena Kaznenog zakona i Vladinog kandidata za glavnog državnog odvjetnika.

Podsjetimo Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, rekao je da će u Kazneni zakon i članak o spornom “curenju informacija” dodati još jedan stavak i reći da nema kaznenog djela ako su informacije otkrivene u interesu žrtve kaznenog djela, u interesu obrane u kaznenom postupku ili u drugom pretežitom javnom interesu. “Smatramo da sud u svakom konkretnom predmetu može procijeniti je li nešto od interesa”, rekao je. Na to se osvrnuo i Dario Hrebak.

“Premijer je došao s dodatnom opcijom i mislim da je to jako dobro, da je to jedan mudar potez. Ja sam bio zadovoljan i s prijašnjom formulacijom tog članka zakona gdje je jasno, ne znam što tu nije jasno, označeno tko je poticatelj, pomagatelj i počinitelj. To su kvalifikacije koje novinari ne mogu biti, to je jasno napisano. To je još jedan dodatni stavak u tom članku zakona gdje se uključuje žrtva postupka i sud, neće politika o tome odlučivati. Sud će odlučivati o tome je li neka informacija u javnom interesu, to je dodatni argument da se novinari mogu baviti svojim poslom”, rekao je Hrebak.

Tagovi: izbori, hrebak, plenković, hsls, hdz
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE