GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HRT: Hrvoju Zovku otkazan Ugovor o radu

HRT: Hrvoju Zovku otkazan Ugovor o radu
OTKAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2021 / 21:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - S Hrvatske radiotelevizije (HRT) u utorak navečer potvrdili su da je novinaru Hrvoju Zovku otkazan ugovor o radu, a kao razlog su naveli nasilno ponašanje na radnom mjestu.

Radničko vijeće HRT-a dalo je suglasnost većinom glasova na namjeravanu odluku o otkazu Ugovora o radu novinaru Hrvoju Zovku, izvijestili su s HRT-a.

Povod pokretanju postupka utvrđivanja povrede radne obveze i donošenju konačne odluke o otkazu novinaru Hrvoju Zovku bila je anonimna prijava u kojoj se navodilo neprimjereno i neprofesionalno ponašanje Hrvoja Zovka prema jednoj radnici (novinarki) na radnom mjestu, stoji u odgovoru HRT-a na pitanje Hine o medijskim navodima da je Zovko, ujedno i predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva (HND), dobio otkaz na HRT-u.

Index je, naime, ranije objavio kako neslužbeno doznaje da je Hrvoje Zovko dobio otkaz na HRT-u.

HRT je Zovku bio uručio otkaz i u rujnu 2018., ali je sud potvrdio da je taj otkaz bio nezakonit te je vraćen na posao. Otkaz je uslijedio nakon ostavke Zovka na mjesto izvršnog urednika HTV-a 4 i žestoke svađe s Katarinom Perišom Čakarun, što je vodstvu HRT-a bio razlog za izvanredni prekid radnog odnosa zbog "teške povrede općih pravila o radu i ponašanju".

Zovko: Povijest se ponavlja, optužbe su neistinite

"Povijest se ponavlja, ne samo kroz činjenicu da me nastavljaju zlostavljati istim lažnim optužbama kao i prije tri godine, nego i u činjenici da je, kao i zadnji put, cijela javnost informirana o mom otkazu prije mene", stoji u priopćenju koje je Hrvoje Zovko uputio medijima.

Ustvrdio je kako su optužbe prvo neistinite, a iz cijeloga ponašanja HRT-a "jasno je da nije riječ o mojim povredama obveze iz radnog odnosa, nego o njihovoj želji za odmazdom u kojoj ne biraju sredstva".

Vanja Jurić, odvjetnica Hrvoja Zovka, potvrdila je Hini da još nije primila obavijest o otkazivanju Ugovora o radu njezinu klijentu.

HRT je pak u priopćenju izvijestio kako je, sukladno internim aktima i Zakonu o radu, proveo postupak utvrđivanja povrede radne obveze u skladu s čl. 115. s i 119. st.2. Zakona o radu te je u postupku saslušano više svjedoka koje je predložila radnica.

Navedeni svjedoci su potvrdili navode žrtve te je, istaknuli su s HRT-a, "nedvojbeno utvrđeno postojanje krajnje neprimjerenoga i neprofesionalnoga ponašanja Hrvoja Zovka".

Također su naveli da je, sukladno internim aktima i članku 150 . Zakonu o radu, provedeno obvezno savjetovanje s Radničkim vijećem, koje je svoje očitovanje dostavilo 5. ožujka 2021. i u kojem stoji da je većinom glasova suglasno s namjeravanom odlukom poslodavca o redovitom otkazu ugovora o radu radniku Hrvoju Zovku.

Nakon provedene procedure, a sukladno internim aktima i zakonskim odredbama, Hrvoju Zovku upućena je Odluka o otkazu Ugovora o radu, stoji u priopćenju.

S HRT-a su priopćili da će, u skladu s politikom nulte tolerancije prema nasilnom ponašanju na radnom mjestu, "svaku prijavu pažljivo razmotriti i promptno rješavati u cilju zaštite dostojanstva i profesionalnog integriteta svih radnika HRT-a".

Tagovi: Hrvatska radiotelevizija, Hrvatsko novinarsko društvo, Hrvoje Zovko, Katarina Periša Čakarun
PROČITAJ I OVO
Kajtazi: Romi nisu zainteresirani za cijepljenje
PORUKE
Kajtazi: Romi nisu zainteresirani za cijepljenje
PRIBISLAVEC - Saborski zastupnik u Klubu nacionalnih manjina Veljko Kajtazi rekao je u srijedu u Pribislavcu kako međimurski Romi većinom nisu zainteresirani za cijepljenje, a ministar Tomislav Ćorić se nadovezao kako nikoga ne treba izdvajati.
Plenković komentirao zahtjeve da Lauc izleti iz Znanstvenog savjeta
PREMIJER
Plenković komentirao zahtjeve da Lauc izleti iz Znanstvenog savjeta
ZAGREB - Bila je sadržajna rasprava i postignut je visoki stupanj konsenzusa o tome da je potrebno ohrabriti građane koje imaju određene rezerve prema cijepljenju. Mjere Stožera dobile su potporu, svi su suglasni da je cijepljenje najbolja zaštita od Covida-19, rekao je premijer Andrej Plenković nakon video konferencije Znanstvenog savjeta.
Radić: Vesna Vučemilović je osebujna i impulzivna osoba
DOMOVINSKI POKRET
Radić: Vesna Vučemilović je osebujna i impulzivna osoba
ZAGREB - Mario Radić iz Domovinskog pokreta izjavio je da je Predsjedništvo stranke jednoglasno prihvatilo ostavke Miroslava Škore i Darija Žepine.
EK: potpisan ugovor o nabavi lijeka protiv covida-19
UGOVOR
EK: potpisan ugovor o nabavi lijeka protiv covida-19
BRUXELLES - Europska komisija je objavila u srijedu da je potpisala okvirni ugovor s farmaceutskom tvrtkom GlaxoSmithKline (GSK) o nabavi sotrovimaba, monoklonskog antitijela, koji ta tvrtka razvija za liječenje bolesti covid-19.
Biden nominira Marka Gittensteina za novog veleposlanika u EU
IMENOVANJE
Biden nominira Marka Gittensteina za novog veleposlanika u EU

WASHINGTON -Američki predsjednik Joseph Biden nominirao je Marka Gittensteina za novog američkog veleposlanika u Europskoj uniji, priopćila je Bijela kuća.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE