GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvat s kruzera iz Japana od jutros u karanteni u Klinici za infektivne bolesti

Hrvat s kruzera iz Japana od jutros u karanteni u Klinici za infektivne bolesti
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Zagreb je rano jutros stigao hrvatski državljanin s kruzera Diamond Princess i iz preventivnih razloga smješten u jučer osnovanu karantenu, potvrdili su iz Ministarstva zdravstva.

Hrvatski državljanin, koji je boravio na kruzeru Diamond Princess u Japanu, stigao je rano jutros, preko Njemačke i Slovenije, specijalnim sanitetskim prijevozom i u pratnji medicinskog osoblja, u Zagreb i preventivno smješten u karantenu u Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, koja je osnovana jučerašnjom odlukom ministra zdravstva Vilija Beroša na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Hrvatski građanin, prema izjavama liječnika koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju, nema nikakve simptome zaraze i osjeća se dobro. U karanteni će, bez obzira na vrijeme provedeno u izolaciji na kruzeru, ostati najmanje narednih 14 dana iz preventivnih razloga kako bi se otklonio bilo kakav rizik, s obzirom da dolazi s broda na kojem je epidemiološka situacija visokorizična.

„Hrvatske zdravstvene službe ništa neće prepuštati slučaju i nadalje ćemo poduzimati sve moguće preventivne mjere u zaštiti naših građana od moguće ugroze korona virusom, pa tako i stavljanje u karantenu osoba kod kojih postoji i najmanji rizik opasan za njihovo ili zdravlje ljudi koji budu u doticaju s njima, - ističe ministar zdravlja Vili Beroš i naglašava: „ I ovaj primjer pokazuje opravdanost osnivanja karantene, jer time štitimo od ugroze zdravlje tog našeg državljanina, njegove obitelji i svih s kojima bi kontaktirao ovih dana. Drago mi je da je i sam svjestan svoje situacije i izrazio je želju za ostankom u izolaciji dokle god to budu zahtijevale zdravstvene procjene.“

Hrvatski državljanin iz Japana je doputovao posebnim zrakoplovom koji je za svoje državljane i građane drugih zemalja Europske unije poslala Italija. Poslije slijetanja noćas u Berlinu, posebnim zrakoplovom, zajedno s državljanima Slovenije, stigao je u Maribor, odakle je posebnim sanitetskim prijevozom i uz pratnju medicinskog tima prevezen u Zagreb u karantenu.

Hrvatski državljanin koji je zbrinut u karanteni u Zagrebu u stalnom je telefonskom kontaktu s članovima svoje obitelji, a u poruci javnosti i medijima ističe da se osjeća dobro, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Tagovi: koronavirus, Klinika za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE