GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska ima 106 zaraženih na milijun stanovnika

Hrvatska ima 106 zaraženih na milijun stanovnika
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2020 / 18:47
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Zajedno s današnjih 67 novozaraženih kornavirusom, Hrvatska trenutno po prosjeku ima 106 slučajeva na jedan milijun stanovnika, poručio je u nedjelju iz Splita ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je na konferenciji za novinare podsjetio kako Hrvatska, 125. dan od izbijanja epidemije covida-19, ima 67 novozaraženih, što daje ukupan broj od 2691 oboljelih, čija je prosječna životna dob 49,35 godina, muškarca ima 47,5 posto žena 52,5 posto, a ni danas nema umrlih.

Brojka ukupno oboljelih od koronavirusa dosad daje podatak da je 106 slučajeva na jedan milijun stanovnika, istaknuo je.

Aktivnu bolest u ovom trenutku, dodao je, ima 435 hrvatskih građana, od kojih je 60 hospitalizirano, a na respiratoru i dalje nije nitko.

"I dalje dominira blaža i srednje teška klinička slika", rekao je ministar Beroš.

Dodao je kako je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" 20 hospitaliziranih, od kojih je šest bolesnika mlađe životne dobi, nekoliko ih ima blažu pneumoniju, ali nitko nije na respiratoru.

"U zdravstvenom sektoru, ono što je moj primarni interes, imamo pozitivnih u ovom trenutku 247, aktivno oboljelih 18 a u samoizolaciji se nalazi 115 zdravstvenih djelatnika", izvijestio je Beroš.

Naveo je kako su trenutno u Hrvatskoj dva veća žarišta zaraze - Zagreb i Osječko baranjska županija, odnosno Đakovo.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Manjinci odgodili odluku o Pupovcu, prva kriza vladajuće koalicije
KRIZA
Manjinci odgodili odluku o Pupovcu, prva kriza vladajuće koalicije
ZAGREB - Predstavnici nacionalnih manjina danas su na sjednici Odbora za imenovanje tražili time out da provedu konzultacije i usuglašavanje oko predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
Orban: U Bruxellesu se planira ulazak u rat
OTKRIĆA
Orban: U Bruxellesu se planira ulazak u rat
BRUXELLES - Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da su u Bruxellesu u tijeku pripreme radnih skupina o tome kako bi NATO mogao sudjelovati u rusko-ukrajinskom ratu.
Milić: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora
REAKCIJE
Milić: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora
ZAGREB - Povodom medijskih tvrdnji da je došlo do novog problema u vladajućoj koaliciji jer Domovinski pokret ne pristaje na navodni prijedlog HDZ-a da se za čelnika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina postavi Milorad Pupovac večeras se oglasio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.
Usvojena Rezolucija o Srebrenici, Vučić opet dramatizirao
EPILOG
Usvojena Rezolucija o Srebrenici, Vučić opet dramatizirao
NEW YORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je nakon sjednice Opće skupštine UN-a na kojoj je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici, izjavio kako je ‘završio karijeru i kako mu mnoge stvari neće oprostiti.
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
EPILOG
Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda odbacilo pritužbe protiv Turudića
ZAGREB - Sudačko vijeće Visokog kaznenog suda (VKS) odbacilo je pritužbu predsjednika tog suda Željka Horvatovića za pokretanje postupka povrede Kodeksa sudačke etike protiv Ivana Turudića, donedavnog suca prizivnog suda koji u ponedjeljak preuzima dužnost glavnog državnog odvjetnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE