GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska vojska raščišćava centar grada

Hrvatska vojska raščišćava centar grada
ČIŠĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2020 / 11:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministarstvo oružanih snaga RH izvijestilo je da je Hrvatska vojska angažirana za sanaciju posljedica snažnog potresa u Zagrebu.

- Angažirali smo Hrvatsku vojsku i sve nadležne službe grada Zagreba da pomognu u raščišćavanju. Ovo je bio najveći potres u proteklih 140 godina - istaknuo je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Kako doznajemo s terena, vojska je stigla i ispred Petrove bolnice.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević poručio je da su svi u pogonu.

- Dao sam nalog da se digne Hrvatska vojska, na raspolaganju smo pružiti pomoć gradu Zagrebu. Naša je zadaća kao dio sustava domovinske sigurnosti pomoći našim građanima kad je najteže - kazao je Krstićević. Pripadnici Zapovjedništva za potporu pružaju pomoć bolesnicima i pomažu bolnicama u Zagrebu, Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj i Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", kako bi se stanje što prije normaliziralo.

Sedamdeset pripadnika Hrvatske kopnene vojske, iz sastava Inženjerijske pukovnije i mehanizirane bojne Tigrovi i Gromovi upravo je izišlo na teren u centar grada Zagreba te će pomoći u sanaciji posljedica snažnog potresa od Trga bana Jelačića Ilicom do zapadnog dijela grada, priopćili su iz MORH-a. Ispred Petrove bolnice okupio se i velik broj navijača kluba Dinamo. Dinamovi navijači udružili su se i pomažu kod bolnice, ali i širom grada u sanaciji štete nakon potresa.

Tagovi: Hrvatska vojska, potres u Zagrebu, Damir Krstičević, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE