GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska zajednica u Kini prikupila pomoć za kupnju maski koje stižu u Hrvatsku

Hrvatska zajednica u Kini prikupila pomoć za kupnju maski koje stižu u Hrvatsku
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz
PEKING – U skupljanje donacija medicinske pomoći za Hrvatsku uključila se i hrvatska zajednica u Kini koja je u tjedan dana skupila sredstva za kupnju 13.000 N95 zaštitnih maski koje će uskoro stići iz Hong Konga.

- Pod geslom „10.000 maski za Hrvatsku“ hrvatska zajednica u Kini prikupljala je donacije od 26. ožujka za kupnju N95 maski za nastojanja u suzbijanju koronavirusa u Hrvatskoj. Motivirala nas je ne samo želja da se ljudi zaštite od virusa, već i dodatna tragedija potresa u Zagrebu. Za kupnju maski trebalo je ukupno 81.100 RMB (79.494 KN), a one su namijenjene Crvenom križu Hrvatske. Tijekom pet dana intenzivni napori rezultirali su donacijama u iznosu od 102.200 RMB (100.185 KN) što je omogućilo kupnju 13.000 maski. Dakle, sretna sam što mogu reći da smo ostvarili 130% cilja, rekla je SEEbizu Vinka Palameta, jedna od onih koje su inicirale skupljanje ove vrijedne pomoći.

Zajednica Hrvata okupljena u WeChat grupi „Hrvati u Kini“ broji oko 360 članova, od kojih velika većina u ovom trenutku živi, radi ili studira diljem cijele Kine, najviše u Pekingu i Šangaju. Veliki dio hrvatske zajednice je u Kini proživio sami početak pandemije COVID-19, te prošao kroz neizvjesnost kineskih mjera prevencije.

- Budući da živimo u Kini, zajednica je iz prve ruke morala proći kroz korona krizu. Iako je bilo grozno, zajednica je sada otkrila da im se u Kini može omogućiti da izravno pronađu i nabave potrebne zalihe. Prepoznali su da jednostavno doniranje novca entitetima u Hrvatskoj neće biti dovoljno za prevladavanje ostalih prepreka poput pokušaja pronalaženja dobavljača u Kini, naručivanja ili lokalnog plaćanja. Osjećali smo kao svoju prednost to što smo sada u Kini i što to možemo iskoristiti u interesu svih Hrvata kod kuće, rekla nam je Palameta.

Donacije dolaze ne samo od Hrvata u Kini, već i od Hrvata iz drugih dijelova svijeta, uključujući i neke iz Hrvatske. Valja istaknuti da je među donatorima i 18% Kineza.

Maske su već naručene i vrlo brzo će krenuti za Hrvatsku, zaključila je Palameta.

Tagovi: medicinska pomoć iz Kine, zaštitne maske, kinesko tržište,Vinka Palameta, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj,
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE