GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huligani sinoć tukli ljude, policija nije reagovala

Huligani sinoć tukli ljude, policija nije reagovala
AFERA BELIVUK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.07.2021 / 14:36
Autor: SEEbiz/Nova.rs
BEOGRAD - Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić izjavio je za N1 da je reakcija vlasti na iskaz osumnjičenog šefa kriminalne grupe Veljka Belivuka, objavljen na portalu KRIK, neobična, ali ne i iznenađujuća. Rekao je i da su huligani koji su sinoć pokušali da spreče skandiranje protiv predsednika Aleksandra Vučića na stadionu Partizana, funkcionisali isto kao Belivukova navijačka grupa.

Cvijić je za N1 rekao da je reakcija predstavnika vlasti na iskaz Veljka Belivuka, neobična, ali ne i iznenađujuća, s obzirom na, kako je rekao, ranije propagandne ratove koje je vodila vlast preko medija.

Dodao je da Belivuk u svom iskazu nije dao konkretne dokaze da se video sa Aleksandrom Vučićem i sa visokim funkcionerom SNS-a Darkom Glišićem, ali da je rekao „ono što smo mi ranije videli svojim očima – da je bilo zabranjeno skandiranje protiv Vučića na tribini“ Partizanovog stadiona.

„Nažalost, sinoć se to ponovo dešavalo na tribini, na isti način na koji su funkcionisali ‘Principi’ (Belivukova grupa). Huligani su upali na tribinu i počeli da biju ljude, kad su pružili ljudi otpor, oni su pobegli preko policije koja nije reagovala. Policija je bila nezainteresovana da ih zaustavi“, istakao je Cvijić.

Dodao je i da ne zna zašto je režimu toliko važno da se ne skandira protiv Vučića na tribinama, i podsetio da čak ni Slobodanu Miloševiću nije toliko smetalo kada se na stadionima klicalo protiv njega.

Ukazao je da je grupa Veljka Belivuka, koja je sprečavala uvredljivo skandiranje na tribinama, imala neke povlastice, i da je to plaćeno ljudskim životima, jer je 17 osoba nestalo.

Novinar NIN-a podsetio je i da je istraga protiv Belivukove grupe ograničena na period od 2019. do danas, i da ne pokriva period kada je nastala, a o čemu, kako je istakao, postoje pisani tragovi u upravi Partizana.

Osvrćući se na napade na istraživački portal KRIK zbog objavljivanja Belivukovog iskaza, Cvijić je rekao da je reč o jednom profesionalnom tekstu o navodima koji bi svakako bili dostupni javnosti, jer bi bili pročitani na suđenju, dok ne bi celoj javnosti bila prikazivana tela bez glave.

„Oni to neukosno pokušavaju da uporede sa ‘Sabljom’. Tada, kada su ubijene vođe Zemunskog klana, poslata je poruka da je glava skinuta, postojao je JSO i drugi banditi iz tog klana. Ovde se šalju slike žrtava i uznemiruju se porodice. Pet majki je pisalo REM-u bez posledica, obraćale su se i predsedniku i ništa se nije desilo“, podsetio je Cvijić.

Upitan zašto na Zvezdinim tribinama nema uvredljivog skandiranja protiv Vučića, Cvijić je rekao da je u profesionalnim medijima ranije otkriveno da kompanije u kojima se navijači Crvene zvezde pokazuju kao suvlasnici, pobeđuju na tenderima.

„I tu je negde nivelisano to da posledica bude ista kao na Partizanovom stadionu, da se ne viče protiv vlasti“, rekao je on.

Tagovi: Aleksandar Vučić, skandiranje, navijači, Veljko Belivuk, Vuk Cvijić
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE