GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Peking strahuje od potpunog zatvaranja

I Peking strahuje od potpunog zatvaranja
STRAHOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 07:26
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Zbog 33 slučaja zaraze koronavirusom Peking strahuje od potpunog zatvaranja, ovisno o rezultatima masovnih testiranja koja će biti provedena gotovo na cijelom gradskom području na kojem živi oko 22 milijuna stanovnika.

U ponedjeljak su testiranja počela samo u jednom, najmnogoljudnijem dijelu grada. No, nakon što su saznale samo dio rezultata provedenog testiranja, gradske su vlasti odlučile da će do subote biti testirani stanovnici u još deset gradskih četvrti i jednoj gospodarskoj zoni.

U ponedjeljak su otkrivena 33 nova slučaja zaraze, kod 32 osobe su bili prisutni simptomi bolesti Covid-19, a jedna je osoba bila bez simptoma.

Za razliku od Šangaja, u kojem su čekali da broj otkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom bude veći od 1000 prije odluke o masovnom testiranju, u Pekingu su se za taj potez odlučili nakon nekoliko desetaka pozitivnih rezultata.

"Kako bi odlučno smanjilli rizik od širenja epidemije i učinkovito održavali zdravlje naših građana, odlučeno je da se testiranja prošire na veće područje, a razlog su rezultati testova provedenih u četvrti Chaoyang", izjavio je glasnogovornik gradske vlasti u ponedjeljak navečer po lokalnom vremenu.

U odabranim četvrtima bit će provedena tri kruga PCR testiranja od utorka do subote.

Prema globalnim standardima, nova pojava epidemije u Pekingu je blaže prirode, ali mnogi strahuju da će to dovesti do zatvaranja kakvom je izložen Šangaj.

Na takvu mogućnost su reagirale i azijske burze koje su u ponedjeljak doživjele najveći pad u posljednjih mjesec dana, a vrijednost dionica je najniža u posljednje dvije godine.

Tagovi: Peking, lockdown, koronavirus u NR Kini
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE