GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I tajlandski seks turizam prebacio se online

I tajlandski seks turizam prebacio se online
SILOM PRILIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 09:21
Autor: Matej Balen
BANGKOK – Zatvorene granice i nedostatak turista koji traže noćnu zabavu, ali i zbog prevencije koronavirusa zatvoreni crveni distrikti na popularnim lokacijama doveli su tajlandske "ljepotice noći" u nepovoljnu ekonomsku situaciju.

Kako već mjesecima nisu u mogućnosti doći do klijenata, a kako su i sami obavezni plaćati račune, mnogi radnici u seks industriji na Tajlandu su bili prisiljeni svoju djelatnost preseliti online, pojašnjava 29-godišnja transrodna tajlandska "ljepotica noći" pod imenom Cherry za SCMP.

Cherry sada i po nekoliko sati, preko live-streama, zavodi svoje gledatelje u svojoj chat sobi, a prve gumbe na košulji otkopčava tek kada novci sjednu na njen PayPal račun. I nije jedina koja na ovaj način zadovoljava svoje klijente, jer je procjena kako se i više od 300 tisuća radnika u seks industriji u Tajlandu moralo prilagoditi novonastaloj situaciji.

„Crveni distrikti u Bangkoku, Pattayi i Phuketu su zatvoreni od kraja ožujka, a djevojke su morale odlučiti žele li se vratiti radu u poljima ili se prilagoditi i preći na korištenje tehnologije kako bi održale određeni životni standard.“, pojašnjava Cherry,

„Moramo preživjeti dok se ne otvore granice i vrati međunarodni turizam, što bi moglo potrajati. Rješenje nije niti odlazak u druge države, jer je situacija diljem jugoistočne Azije svuda podjednaka.“

Cherry opisuje kako je bilo lakše pronaći kameru i otvoriti online privatnu sobu gdje za ulazak klijentima naplaćuje po 10 USD po satu, a zatim podiže cijenu za personalizirane želje svojih klijenata. Cilj joj je ostvariti zaradu od 500 USD po satu, a kako bi klijentima dala osjećaj kontrole, s obzirom na nedostatak osobnog kontakta.

Većinu klijenata dobiva preko socijalnih mreža, a prednost korištenja tehnologije jest mogućnost diskrecije. U protekla dva mjeseca je zaradila 2.500 USD, što ne smatra da je mnogo, ali daje određenu sigurnost u ovom izvanrednom vremenu.

Tajlandska vlada je davala mjesečnu pomoć u iznosu od 160 USD za freelance radnike, ali mjera nije uključivala radnike u seks industriji. Ilegalni status radnika u ovoj industriji čudi Cherry, s obzirom na opću raširenost u Tajlandu, a i činjenice kako je seks industrija jedan od nositelja tajlandske ekonomije, po čemu su i poznati u svijetu.

„Svi to vide, ali nitko o tome ne želi pričati, posebno političari.“, pojašnjava Cherry.

Tagovi: tajlandski seks turizam, Tajland, koronakriza, koronavirus na Tajlandu
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE