GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I tajlandski seks turizam prebacio se online

I tajlandski seks turizam prebacio se online
SILOM PRILIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 09:21
Autor: Matej Balen
BANGKOK – Zatvorene granice i nedostatak turista koji traže noćnu zabavu, ali i zbog prevencije koronavirusa zatvoreni crveni distrikti na popularnim lokacijama doveli su tajlandske "ljepotice noći" u nepovoljnu ekonomsku situaciju.

Kako već mjesecima nisu u mogućnosti doći do klijenata, a kako su i sami obavezni plaćati račune, mnogi radnici u seks industriji na Tajlandu su bili prisiljeni svoju djelatnost preseliti online, pojašnjava 29-godišnja transrodna tajlandska "ljepotica noći" pod imenom Cherry za SCMP.

Cherry sada i po nekoliko sati, preko live-streama, zavodi svoje gledatelje u svojoj chat sobi, a prve gumbe na košulji otkopčava tek kada novci sjednu na njen PayPal račun. I nije jedina koja na ovaj način zadovoljava svoje klijente, jer je procjena kako se i više od 300 tisuća radnika u seks industriji u Tajlandu moralo prilagoditi novonastaloj situaciji.

„Crveni distrikti u Bangkoku, Pattayi i Phuketu su zatvoreni od kraja ožujka, a djevojke su morale odlučiti žele li se vratiti radu u poljima ili se prilagoditi i preći na korištenje tehnologije kako bi održale određeni životni standard.“, pojašnjava Cherry,

„Moramo preživjeti dok se ne otvore granice i vrati međunarodni turizam, što bi moglo potrajati. Rješenje nije niti odlazak u druge države, jer je situacija diljem jugoistočne Azije svuda podjednaka.“

Cherry opisuje kako je bilo lakše pronaći kameru i otvoriti online privatnu sobu gdje za ulazak klijentima naplaćuje po 10 USD po satu, a zatim podiže cijenu za personalizirane želje svojih klijenata. Cilj joj je ostvariti zaradu od 500 USD po satu, a kako bi klijentima dala osjećaj kontrole, s obzirom na nedostatak osobnog kontakta.

Većinu klijenata dobiva preko socijalnih mreža, a prednost korištenja tehnologije jest mogućnost diskrecije. U protekla dva mjeseca je zaradila 2.500 USD, što ne smatra da je mnogo, ali daje određenu sigurnost u ovom izvanrednom vremenu.

Tajlandska vlada je davala mjesečnu pomoć u iznosu od 160 USD za freelance radnike, ali mjera nije uključivala radnike u seks industriji. Ilegalni status radnika u ovoj industriji čudi Cherry, s obzirom na opću raširenost u Tajlandu, a i činjenice kako je seks industrija jedan od nositelja tajlandske ekonomije, po čemu su i poznati u svijetu.

„Svi to vide, ali nitko o tome ne želi pričati, posebno političari.“, pojašnjava Cherry.

Tagovi: tajlandski seks turizam, Tajland, koronakriza, koronavirus na Tajlandu
PROČITAJ I OVO
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK SLAVI
Plenković u Osijeku: Vlada nastavlja sa snažnom podrškom Slavoniji
OSIJEK -Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u osječkom HNK-u u četvrtak je obiježen Dan grada, a hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je da će Vlada nastaviti snažnu podršku Slavoniji, Baranji i Srijemu, kroz politiku koja je počela prije pet godina.
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
POVLAČENJE
Schallenberg se nakon samo nekoliko tjedana povlači s funkcije austrijskog kancelara
BEČ - Austrijski kancelar Alexander Schallenberg je nakon samo nekoliko tjedana objavio u četvrtak da se povlači s dužnosti predsjednika austrijske vlade.
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
OŠTRIJE MJERE
Od veljače 2022. u Njemačkoj obavezno cijepljenje, a uvode se i drastična ograničenja za necijepljene
BERLIN - Predstavnici savezne i vlasti njemačkih saveznih pokrajina donijeli su na sastanku u Berlinu u četvrtak odluku o pooštrenju mjera za necijepljene, koje sadrže drastična ograničenja kontakata i pristupa maloprodaji te kulturnim i sportskim natjecanjima, a priprema se i uvođenje opće obveze cijepljenja protiv koronavirusa.
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
NADZOR
Evo što je DORH utvrdio u nadzoru slučaja Žalac
ZAGREB - Utvrđeno je da je USKOK dostavio EPPO-u, na njihovo traženje, tražene informacije i dijelove spisa, uz dogovor o njihovu povratu po izvršenom skeniranju, navode u priopćenju.
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
PAD
Beroš: Pad broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o padu broja novozaraženih u odnosu na prošli tjedan za 14,5 posto i blagom padu broja hospitaliziranih, iako je pritisak na bolnički sustav i dalje velik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE