GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I vikendica Josipe Rimac u Vodicama na meti istrage

I vikendica Josipe Rimac u Vodicama na meti istrage
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2020 / 13:21
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ŠIBENIK - Josipa Rimac, posrnula "kninska kraljica", trenutačno je u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

USKOK je tereti i za sumnju da je od rujna 2019. do dana uhićenja od Ane Mandac, pomoćnice ministra gospodarstva Darka Horvata, tražila da poduzme sve što treba kako bi nepovratne potpore Ministarstva u sklopu projekta "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina" bile dodijeljene obrtu "Stolarija Lapčić" Nikole Lapčića iz Knina, pekarnici "Ljubić" j.d.o.o. vlasnice Draženke Ljubić te klesarskom obrtu "Žile Knin", vlasnika Željka Murića, bez obzira na to ispunjavaju li uvjete za te potpore, piše Slobodna Dalmacija.

Rimac je, tvrdi USKOK, sa svim ovim obrtnicima rodbinski i prijateljski povezana. Mandac je navodno pristala na to, pa su pekarnica i klesarski obrt dobili po maksimalnih 200 tisuća kuna nepovratnih sredstava, dok je stolar Lapčić, navodi se, dobio nešto manje, oko 185 tisuća kuna.

Kao protuuslugu za dobiveni novac, kako osnovano sumnjaju istražitelji USKOK-a, Lapčić je u vikendici Josipe Rimac od ožujka do svibnja ove godine izradio i postavio kuhinju, stolariju i ugradbene ormare po znatno nižoj cijeni od stvarne. Očito zadovoljna kako joj je sredio stolariju u vikendici, Rimac je, navodno, od Mandac opet tražila da osigura da Lapčić i dalje dobiva potporu te joj je dala njegove potrebne podatke.

Nije prvi put da se tajnovita vikendica Josipe Rimac spominje u javnosti u ovakvom ili sličnom kontekstu. Još prije šest godina ta je vikendica došla u središte interesa javnosti kad je tvrtka "Visoko potkrovlje" iz Žrnovnice u Kninu gradila "potporni zid dužine 30-ak metara, visine dva metra i debljine 20-ak centimetara koji će koštati 557.209,68 kuna, s PDV-om".

Tako visoka cijena, spekuliralo se tad, uzrokovana je time što je dio radova zapravo odrađen na "obiteljskom ljetnikovcu" Josipe Rimac u Vodicama, što je i tad bio predmet istrage USKOK-a.

- Ne daj Bože da je ista firma koja je gradila potporni zid u Tomislavovoj bilo što radila na kući moga oca u Vodicama - govorila je tad Josipa Rimac za Slobodnu Dalmaciju, tvrdeći da je obiteljska kuća u Vodicama, kojoj je vlasnik njezin otac Josip Čulina, kupljena 2002., znatno prije nego što je ona postala gradonačelnica, dok se sporni zid gradio 2010. godine.

- Najviše me boli kad mi se dira u oca, koji je godinama radio u Nizozemskoj i mukotrpno, svojim radom, stekao sve, a ne pozicijom bilo koje od svojih kćeri - izjavila je tad Josipa Rimac, na vrhuncu svoje moći, godinu dana prije nego što će, kao potpredsjednica HDZ-a i direktorica izborne kampanje stranke u vrijeme Tomislava Karamarka, u rujnu 2015. dati ostavku na mjesto gradonačelnice Knina, kako ne bi sjedila na "dva stolca", a Kninjanima je, pored svojeg zamjenika Nikole Blaževića za uspomenu i dugo sjećanje ostavila knjigu, foto-monografiju "Knin 2005.-2015." o "postignutim uspjesima" za vrijeme njezina desetogodišnjeg mandata.

Tagovi: Josipa Rimac, Vodice, Stolarija Lapčić, Nikola Lapčić, USKOK, korupcija, Ante Sladić, Hrvatske šume, Ružica Njavro, Nataša Trubić, Ana Mandac
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE