GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

IDS raspustio predsjedništva svojih podružnica u Puli i Brtonigli

IDS raspustio predsjedništva svojih podružnica u Puli i Brtonigli
STRANKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2022 / 21:45
Autor: SEEbiz
PULA - Raspušteno je predsjedništvo pulske podružnice IDS-a.

Naime, na sastanku Predsjedništva te stranke, održanom danas u Puli, donesena je jednoglasna odluka o raspuštanju predsjedništva stranačkih podružnica u Puli, ali i Brtonigli, u kojima će biti postavljena privremena povjerenstva, piše Glas Istre.

"U trenutnom političkom okruženju u Istri i Puli jedino IDS pokazuje političku dosljednost, uz potrebno znanje i sposobnost upravljanja. To se sada vidi pogotovo u Puli gdje je gradonačelnik Zoričić uveo čak HDZ u koaliciju, gradska uprava je nestabilna, a grad razvojno stoji. Odgovornost svake IDS-ove podružnice je velika, a pogotovo one pulske koja mora biti najbolja politička alternativa trenutnoj vlasti, jer je to u interesu građana", poručuje Saša Škrinjar, glavni tajnik IDS-a.

Predsjedništvo IDS-a je odluku obrazložilo time da svaka stranačka podružnica ima veliku neovisnost i sukladno tome odgovornost da svi procesi funkcioniraju. Moraju se donositi najbolje odluke i provoditi najbolje politike u interesu stranke i građana, ističu u toj stranci. Zaključili su da je od posljednjih lokalnih izbora bilo vidljivo da podružnica nije radila kako je trebala, za što nije nitko kriv, ali je jasno da tako dalje ne može.

Istaknuli su potrebu da se stvari postave tako da svi zajedno 'pušu u isti rog' puno aktivnije i žešće, pogotovo s obzirom na političku situaciju u Puli i gradonačelnikovu koaliciju s HDZ-om. Novoizabrano povjerenstvo za Pulu zato ima, kažu, važan zadatak kroz određeno vrijeme detektirati ključne ljude koji će vratiti povjerenje građana i pripremiti IDS za sljedeće izbore u gradu, što je po njima apsolutni prioritet stranke.

Inače, odluke o raspuštanju predsjedništva dviju podružnica donijelo je Predsjedništvo stranke, koje se složilo oko predstavnika IDS-a koji će činiti privremena povjerenstva podružnica. Za Pulu to su Saša Škrinjar, Robert Cvek, Elena Puh Belci, Diana Kukić Dasko i Aldo Skira. Članovi povjerenstva za Brtoniglu su Vladimir Torbica, Igor Palčić, Ivana Ladavac, Elvis Martinović i Saša Škrinjar.

Tagovi: Istarski demokratski sabor, Saša Škrinjar, Robert Cvek, Elena Puh Belci, Diana Kukić Dasko, Aldo Skira, Vladimir Torbica, Igor Palčić, Ivana Ladavac, Brtonigla, Pula
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE