GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Igor Jurić o nestanku Mateja Periša: Priča je puna rupa

Igor Jurić o nestanku Mateja Periša: Priča je puna rupa
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2022 / 21:08
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Danas je deveti dan potrage za Matejom Perišem. Policija i dalje tapka u mraku, a sada su se izjasnili o sudbini njegove i svačije crne kutije - mobitela. On od trenutka njegovog nestanka ne šalje ni jedan jedini signal. Istražitelji sumnjaju da je mobilni telefon mladog Splićanina kompletno uništen što dodatno otežava njegov pronalazak.

- Sumnjamo da je Matej ili bacio telefon u vodu ili sa njim upao u Savu. Jedino, ako je mobitel u potpunosti uništen, nije mu moguće ući u trag. Iz tog razloga Matejev telefon ne šalje ni jedan jedini signal - komentira za Telegraf.rs upućeni izvor koji radi na slučaju nestalog mladića.

Po priči dotičnog izvora, na osnovu snimaka na kojima se, navodno, vidi Periš koji trči ulicom, može se zaključiti da je momak najvjerovatnije bio pod utjecajem opijata i alkohola.

- Tijekom istrage došli smo do informacije da nestali nije prije koristio opijate, a veoma rijetko i pio. Prema riječima njegovih prijatelja i oca on je vodio zdrav život. Kao takav, njemu je bilo potrebno da uzme veoma malo alkohola i opijata kako bi ušao u takozvanu psihotičnu epizodu. Na osnovu toga smo i zaključili zbog čega tako brzo trči i povremeno se osvrće. U takvom stanju čovjek ne osjeća ni da mu je hladno niti nešto drugo. Osoba koja je pod halucinacijama može istom brzinom trčati od Save do Karaburme - objašnjava sugovornik.

Na pitanje je li moguće da je Matej ušao u Savu i koje su šanse da je ostao živ, izvor iz policije tvrdi:

- Kobnog dana temperatura vode bila je svega šest stupnjeva. I da je Superman u pitanju mogao bi svega 10 minuta biti živ u njoj - kratko kaže izvor Telegrafa.rs.

Policija dosad nije došla ni do jednog jedinog dokaza da se radi o otmici ili nekom sličnom kaznenom djelu nad mladim Splićaninom.

Slučaj je komentirao i Igor Jurić, otac djevojčice Tijane koja je oteta i ubijena 2014. u Srbiji, i osnivač zaklade koja nosi njeno ime, a posvećena je nestaloj i zlostavljanoj djeci. Istaknuo je dvije stvari koje su, prema njemu, ključne za ovu potragu. Rekao je da je za ronioce koji pretražuju Savu i Dunav najbitnije da znaju gdje je Matej navodno upao u rijeku, a da, isto tako, ne postoji nijedan konkretan dokaz da je on uopće došao u kontakt s vodom.

U razgovoru za Blic rekao je i da je pomalo čudno što se ne komentira snimka koja je objavljena prije nekoliko dana na kojoj je prikazano kretanje nestalog Mateja Periša.

- Nekako su zapostavljene snimke u cijeloj priči, posebno onaj dio na kojem je osoba koja pliva u Savi. Ta snimka se tada pojavila, otac Nenad Periš rekao je da na dijelu snimki na kojem se vidi osoba koja pliva u rijeci nije njegov sin i od tada to kao da je zaboravljeno. Ne postavlja se ključno pitanje, tko je to snimao, a snimano je mobilnim telefonom, dok su ostali snimci s nadzornih kamera, kada je to snimljeno i na kraju krajeva, tko je ta osoba koja pliva u Savi? I zašto je to snimljeno? Kako se nitko time nije pozabavio? - pita se Jurić.

I on kaže da je za policiju, odnosno ronioce, ključna stvar gdje je osoba koju traže upala u vodu.

- Razgovarao sam s roniocima i za njih je ključna stvar gdje je osoba upala u vodu. To je za njih ključni dokaz. A zapravo, ne postoji nijedan dokaz da je Matej upao u vodu. Ako nije upao u vodu, postavlja se pitanje zašto je to plasirano? Je li netko svjesno želio skrenuti istragu u drugu stranu? Dakle, tko je vlasnik tog snimka i tko je osoba koja pliva u vodi? Što se tu događa? Ovo su sasvim logična pitanja koja se sama nameću. Taj snimak mnogo toga može reći u smjeru pronalaska Mateja, ali i pokazati narušava li netko namjerno istragu - navodi Igor Jurić.

Pričajući s ocem Nenadom i prijateljima koji su u bili s Matejem te kobne noći, Jurić nije sklon zaključiti da je mladić bio pod utjecajem narkotika.

- Ono što je jako važno je gdje je zadnji put telefon lociran, gdje se isključio, na kojem mjestu je bazna stanica locirala telefon. Ako je to voda, onda ga ronioci lako mogu pronaći. Lokacija se daje na zadnje paljenje i gašenje telefona, a to nitko ne spominje. Što se događa s telefonom? Zadnji razgovori i SMS poruke mogu se skinuti, sve to može biti ključ slučaja. Dakle, imamo dvije ključne stvari koje nitko ne spominje: snimku čovjeka koji pliva u reci i telefon.

Tijanin otac nije propustio ni kritizirati prijatelje mladog Splićanina i njihovu zakašnjelu reakciju:

- Prvo je od 2:30 do 10 sati izgubljeno 7.5 sati, a kasnije od 10 do 18 sati dodatnih 8 sati. To je katastrofalan gubitak vremena za potragu za nestalom osobom. Dakle, oni (Matejevi prijatelji, op.a.) su već u 10 ujutro bili u policiji i prijavili nestanak. Tada im je rečeno da se raspitaju u bolnicama. Kada su to isprovjeravali, vratili su se u 18 sati u stanicu i rekli da njega nema. Onda je policija počela potragu. To je propust prijatelja...

Jurić smatra kako je čitava priča puna rupa.

- Ne postoji nijedna snimka na kojoj se vidi da on ulazi u vodu. Ne postoji snimka koja pokazuje da se vratio stepenicama. Ta stvar je jako čudna. Moram reći da u cijeloj priči nešto ne štima. Mnogo je kontroverzi. Gdje je ostatak snimaka, cijeli taj dio grada je pod kamerama. Nevjerojatno je da mu se odjednom gubi trag... - kaže i ističe da se divi Nenadu Perišu:

- On daje jednu umirujuću poruku. Svaka mu čast i divim mu se na tome kako se drži... Ja nisam mogao tako.

Tagovi: Matej Periš, klub Gotik, Igor Jurić, Tijana Jurić, Aleksandar Vulin, Nenad Periš, Beograd
PROČITAJ I OVO
U Dubrovniku priveden muškarac kojeg se dovodi u vezu s podmetanjem više požara
POŽARI
U Dubrovniku priveden muškarac kojeg se dovodi u vezu s podmetanjem više požara
DUBROVNIK - U Policijsku postaju Dubrovnik doveden je 48-godišnjak, koji se dovodi u svezu s podmetanjem više požara na području Rijeke dubrovačke, izvijestili su Hinu u ponedjeljak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Milanović o poginulom muškarcu na Hvaru: Mislite na sebe i svoje obitelji
PREDSJEDNIK
Milanović o poginulom muškarcu na Hvaru: Mislite na sebe i svoje obitelji
HVAR - Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je požarom pogođeno područje na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grada na Hvaru i razgovarao s vatrogascima.
Ministarstvo ne želi otkriti imena članova Povjerenstva koje istražuje Matijanićevu smrt
ISTRAGA
Ministarstvo ne želi otkriti imena članova Povjerenstva koje istražuje Matijanićevu smrt
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva ne želi dati imena članova Povjerenstva koje bi trebalo istražiti smrt kolege Vladimira Matijanića.
Umro radio i TV novinar i urednik Vladimir Fučijaš
IN MEMORIAM
Umro radio i TV novinar i urednik Vladimir Fučijaš
ZAGREB - U 87. godini umro je Vladimir Fučijaš - radijski i televizijski novinar i urednik, izvijestili su u ponedjeljak s Hrvatske radi-televizije (HRT).
Mačke slave svoj dan
LJUBIMCI
Mačke slave svoj dan
LJUBLJANA - Mačke i njihovi ljubitelji u ponedjeljak slave svoj Svjetski dan, posvećen načinima da se udome sve one koje su završile na ulici ili u skloništima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE