GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inspekcija razmatra poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji

Inspekcija razmatra poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji
PROVJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2022 / 09:44
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Inspekcija razmatra poništenje ocjena u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da je prosvjetni inspektor i jučer boravio u toj školi nakon što je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs naložio pokretanje inspekcijskog nadzora zbog afere "daj mi pet".

Glavna akterica je supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović, koja je javno objavila pismo poslano upravi gimnazije, želeći dokazati da nije tražila od škole promjenu zaključne ocjene za svoje dijete iz dva predmeta, već je - nakon završetka nastavne godine - kritizirala i propitivala metode rada nastavnice matematike.

Nakon toga, prema informacijama Jutarnjeg lista, zaključne ocjene njezina sina i još nekoliko učenika su promijenjene iz četvorki u petice, zbog čega ostaje opravdana sumnja na pritisak.

Inspektor koji se drugi dan nalazi u Klasičnoj gimnaziji ima pravo pregledati pedagošku dokumentaciju i evidencije te uzeti izjave od zaposlenika škole. Ravnateljica gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić dužna je pak po zakonu inspektoru osigurati uvjete za provedbu nadzora i ustupiti mu podatke, tako i one iz e-dnevnika u kojem bi trebalo biti vidljivo vrijeme unosa zaključnih ocjena.

Ako inspektor utvrdi da ocjene nisu zaključene propisno, po Zakonu o prosvjetnoj inspekciji ima pravo narediti školi da poništi ocjene. U kojoj je fazi nadzor, u ovome trenutku nije poznato jer inspektor podliježe obavezi čuvanja službene tajne.

Očekuje se da bi prosvjetna inspekcija ovaj slučaj trebala završiti do početka idućeg tjedna, nakon čega će biti poznato hoće li doći do poništenja zaključne ocjene, odnosno hoće li biti sankcija za djelatnike škole.

Kako dnevnik neslužbeno doznajemo, zasad nema elemenata za razrješenje ravnateljice. U slučaju ako se dokaže da je radila pritisak na pojedine nastavnike da promjene zaključne ocjene, njezina bi smjena bila izvjesna, piše novinarka Jutarnjeg lista Mirela Lilek.

Tagovi: poništenje ocjena u Klasičnoj gimnaziji, Sanja Musić Milanović, Radovan Fuchs
PROČITAJ I OVO
Požar na Hvaru i dalje aktivan: Smrtno stradao mještanin, izgorjelo deset hektara
VATRA
Požar na Hvaru i dalje aktivan: Smrtno stradao mještanin, izgorjelo deset hektara
HVAR - Požar koji je rano poslijepodne buknuo na otoku Hvaru i dalje je aktivan te je u njemu prema podacima vatrogasaca, dosad izgorjelo desetak hektara guste borove šume, a obilježila ga je nesreća u kojoj je poginuo mještanin dok je pokušavao obraniti svoju imovinu.
Sjajan govor Milanovića u Sinju
NAKON ALKE
Sjajan govor Milanovića u Sinju
SINJ - Predsjednik Republike Zoran Milanović rekao je u Sinju kako tradiciju koja potječe iz Alke trebamo tumačiti na umjeren način jer Turci više nisu neprijatelji pa želi vjerovati da oni razumiju probleme Hrvata u BiH te da bismo cijenili pomoć.
Milanović o Matijaniću: Partnerica je iznijela niz zabrinjavajućih stvari
PREDSJEDNIK
Milanović o Matijaniću: Partnerica je iznijela niz zabrinjavajućih stvari
SINJ - Predsjednik RH Zoran Milanović dao je izjavu za medije iz Sinja. Komentirao je slučaj preminulog novinara Vladimira Matijanića.
HUBOL najoštrije osudio Tomasovićevu javnu komunikaciju oko Matijanića
OSUDA
HUBOL najoštrije osudio Tomasovićevu javnu komunikaciju oko Matijanića

ZAGREB - Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) u nedjelju je ocijenila sramotnom i najoštrije osudila javnu komunikaciju dr. Hrvoja Tomasovića vezanu za slučaj preminulog novinara Vladimira Matijanića.

Veliki požar na Hvaru, jedna osoba poginula
VATRENA STIHIJA
Veliki požar na Hvaru, jedna osoba poginula
HVAR - Oko 12:45 izbio je požar guste borove šume između naselja Vrbanj i Dol na Hvaru. Požar gase i tri kanadera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE