GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Inspektori u pet dana izdali 640.000 kuna kazni zbog kršenja mjera

Inspektori u pet dana izdali 640.000 kuna kazni zbog kršenja mjera
KAZNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 14:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Državna tajnica MUP-a Terezija Gras izvijestila je u četvrtak da su inspektori civilne zaštite od 5. do 10 studenoga proveli 27.167 nadzora provođenja epidemioloških mjera u poslovnim objektima te izdali 1126 upozorenja, ali i 24 prekršajna naloga u iznosu od 640.000 kuna.

"Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite u suradnji s inspektorima Državnog inspektorata, policijskim službenicima i timovima lokalnih stožera od 5. do 10. studenoga izvršili su ukupno 27.167 nadzora poslovnih subjekata, noćnih klubova i drugih. Izdali su 1126 upozorenja, podnesena su 24 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 640.000 kuna", rekla je Gras na sjednici vlade.

Dodala je da su državne intervencijske postrojbe civilne zaštite u zadnjih sedam dana postavile ukupno 14 kontejnera i devet šatora za potrebe medicinskih ustanova i ustanova socijalne skrbi u cijeloj Hrvatskoj te da je ravnateljstvo od zadnje sjednice vlade izdalo 19 tona zaštitne opreme.

"U van-bolničkom objektu za liječenje oboljelih od koronavirusa na području Varaždinske županije trenutno je smješteno sedam korisnika iz Doma za starije i nemoćne osobe Zavojno iz Varaždina", kazala je Gras.

Podsjetila je da je Stožer civilne zaštite od zadnje sjednice vlade donio ukupno četiri nove odluke, a koje se tiču produljenja propisanih mjera do 30. studenoga.

Stožer Međimurske županije predložio je produljenje mjera do 30. studenoga, a zbog stanja u toj županiji predložili su i dodatno pooštravanje. Stožeri Civilne zaštite Krapinsko-zagorske i Šibensko-kninske županije također su produljili propisane mjere do 30. studenoga.

"Odgovorno ponašanje sve većeg broja građana doprinijelo je tome da zadnjih tjedan dana imamo stagnaciju novozaraženih. Unatoč tome i dalje apeliramo na izbjegavanje većih obiteljskih druženja na kojima se mogu zateći i asimptomatske osobe, kao i one s blagim simptomima, nesvjesne da doprinose širenju zaraze", zaključila je Gras.

Tagovi: kazne zbog kršenja mjera, nošenje maski, Terezija Gras
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE