GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Istražni postupak o prometnoj nesreći na A3 još traje, vozač ide u pritvor

Istražni postupak o prometnoj nesreći na A3 još traje, vozač ide u pritvor
NESREĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.07.2021 / 13:48
Autor: SEEbiz
STRUGA BANSKA - Istražni postupak o prometnoj nesreći na A3 još traje, a vozač će biti predan pritvorskom nadzorniku za kazneno djelo izazivanja nesreće u cestovnom prometu, za koje je predviđena kazna do 15 godina zatvora, rekao je u ponedjeljak glavni ravnatelj policije Nikola Milina u Strugi Banskoj.

U Strugi Banskoj, gdje su bili nazočni svečanosti 30. obljetnice pogibije 13 hrvatskih redarstvenika, visoki dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova i policije komentirali su i okolnosti teške prometne nesreće na autocesti A3, u kojoj je poginulo deset osoba.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je rekao kako je riječ o jednoj od najtežih nesreća u hrvatskoj povijesti, s 10 smrtno stradalih, 15 teško ozlijeđenih i 30 lakše ozlijeđenih. On je istodobno izrazio sućut obiteljima stradalih i kosovskom narodu.

Potvrdio je kako je vozač uhićen, te će tijekom ponedjeljka biti predan pritvorskom nadzorniku za kazneno djelo izazivanja nesreće u cestovnom prometu, za koje je predviđena kazna do 15 godina zatvora.

"Hrvatska policija je proteklih godina uložila značajne napore u sprječavanju nesreća u prometu, kako bi sigurnost prometa bila na što višij razini. I alkohol, i neprilagođena brzina, i nekorištenje pojasa su uzročnici teških stradavanja. I nadalje će policija raditi akcije u prometu", istaknuo je Milina.

Glavni ravnatelj policije izvijestio je da su sve provjere, vještačenja i dokazne radnje o nesreći u tijeku, a svi će detalji biti poznati nakon istražnog postupka.

Spomenuo je kako je prošle godine bilo najmanje nesreća i smrtnih stradavanja dosad. Na spomenutoj dionici A3 je dosad bilo dosta nesreća, jer je riječ o monotonoj dionici. Unatoč svih poduzetih mjera ovakve je nesreće gotovo nemoguće spriječiti, zaključio je Milina.

Da su uz policiju i sve druge žurne službe pri nesreći savjesno i brzo odradile svoju zadaću, potvrdio je i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Stanje ozlijeđenih, kako je rekao, sada je stabilno.

"Takve se nesreće ne mogu spriječiti samo penaliziranjem, već preventivnim akcijama, koje policija stalno provodi. Stanjem u prometu ne možemo biti zadovoljni sve dok ima ovakvih nesreća", rekao je Božinović.

Tagovi: Nikola Milina, slijetanje autobusa kod Slavonskog Broda
PROČITAJ I OVO
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
PREDSJEDNIK
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se prvi put nakon izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE