GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Italija angažira 60.000 dobrovoljaca da nadziru mjere fizičke distance

Italija angažira 60.000 dobrovoljaca da nadziru mjere fizičke distance
DISTANCA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 15:31
Autor: SEEbiz / H
RIM - Italija planira na ulice poslati oko 60.000 volontera kako bi pazili na održavanje pravila fizičke distance i upozoravali ljude na poštivanje te mjere prevencije pandemije koronavirusa u fazi ukidanja karantene i popuštanja restriktivnih mjera.

Ministar za regionalne poslove Francesco Boccia najavio je ovakav plan zbog rastućih strahovanja da se ljudi dovoljno ne pridržavaju mjera distance te su opasno blizu jedni drugima na plažama, u barovima i na javnim trgovima.

Volonteri će budno nadzirati "ali biti i promicatelji dobrog ponašanja", kazao je gradonačelnik Barija i predsjednik Udruge talijanskih gradova Antonio Decaro za list "La Reppublica" od ponedjeljka.

Ministar Boccia najavio je da će volonteri djelovati pod nazivom "civilni pomoćnici" te da će nositi plave majice. "Biti će opremljeni snagom uvjeravanja, argumentima i osmijehom", naveo je ministar.

Poziv da djeluju kao volonteri/pazitelji prioritetno će biti upućen nezaposlenima i korisnicima socijalnih primanja, a objavit će ga tijekom tjedna Agencija civilne zaštite, naveo je Boccia na Facebooku.

Italija je snažno pogođena pandemijom koronavirusa, doživjevši u ožujku vrhunac epidemije, nakon čega je tjednima padao broj zaraženih da bi uvedena karantena u zemlji faktički bila okončana 18. svibnja.

Boccia je u intervjuu za milansku La Stampu kazao da vlada koristi načelo "mrkve i batine" koji "djeluje", no upozorio je da bi daljnje ublažavanje mjera moglo biti odgođeno u slučaju neprikladnog ponašanja građana.

Talijanske vlasti za sada predviđaju ukidanje zabrane putovanja između regija 3. lipnja. Istoga dana Italija bi otvorila svoje granice za turiste iz zemalja Europske unije.

U nedjelju je u zemlji zabilježeno ukupno 32,785 smrti povezanih sa zarazom Covidom-19, respiratornom bolešću koju je izazvao novi koronavirus, te ukupno 229,858 slučajeva zaraze.

Tagovi: Italija, koronavirus u Italiji, Francesco Boccia, Civilna zaštita, socijalna distanca
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE