" /> "> Ivan Ivanović: Pobedio bih sigurno Vučića na izborima | SEEbiz.eu

Ivan Ivanović: Pobedio bih sigurno Vučića na izborima

Ivan Ivanović: Pobedio bih sigurno Vučića na izborima
IZBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2021 / 09:57
Autor: SEEbiz/Nova.rs

BEOGRAD - "Narod ne treba da se plaši ko je kandidat, nego da bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci", rekao je za Nova.rs voditelj i humorista Ivan Ivanović. Na pitanje da li misli da bi mogao da pobedi Aleksandra Vučića na izborima ako bi se kandidovao kaže: "SNS ne bi imao nikoga protiv mene".

Zanimljivo je da u brojnim anketama građani češće kao potencijalne kandidate ističu ličnosti koje nisu iz sveta politike. Tako se među onima kojima bi jedan deo Srbije poverio svoj glas, a pripadaju takozvanom krugu „vanstranačkih“ i „vanpolitičkih“ ličnosti, izdvaja ime Ivan Ivanović. Građani navode da bi voditelj mogao da pobedi predsednika Aleksandra Vučića na izborima, te da bi on bio osoba za koju bi rado glasali.

Ivanović za Nova.rs kaže da za sada ne planira da se kandiduje na izborima.

„Svaki čovek koji ima neke moje godine, mora da kaže ‘nikad ne reci nikada’, sto puta kažeš nikad, pa se onda nešto desi i demantuje te. Ali je malo verovatno da bih se kandidovao na izborima. Ne dovodim u sumnju da li bih pobedio, pobedio bih sigurno“, rekao je Ivanović za Nova.rs.

Kaže da misli da politika nije toliko kompleksna kako je predstavljaju.

„Međutim, od naprednjaka se razlikujem i u tome što razmšljam šta posle pobede – da li bih mogao da nastavim da se bavim televizijom, poslom koji volim najviše na svetu. Morao bih da napustim svoju profesiju, a to ne želim. Ja mislim da politika nije toliko kompleksna kako je predstavljaju. U slučaju Srbije i Srba tek ne treba da bude kompleksna, jer su naši problemi ogromni i vidljivi“, objasnio je Ivanović za Nova.rs.

Osim izbora, važno je i šta posle, kaže Ivanović.

„Mislim da režim i želi da se ta misao o promeni rasprši u gomili nekih intervjua, predloga, tv gostovanja. A Stvari su vrlo jednostavne. Kada bih se ja kandidaovao, SNS ne bi imao nikoga protiv mene. Ali bi meni više priličilo da se borim za Beograd nego za mesto predsednika Srbije, ali mislim da bi to bilo neozbiljno. Imponuje mi što mi narod veruje i to nije slučajno. Sa narodom sam podelio sve, o meni sve znaju i nisam ih nikada izneverio. Ali ne znam šta bi bilo posle – da li bi ljudi iz opozicije slušali šta im ja kažem? U svakom slučaju mislim da smo mi kao društvo dotakli dno i da je vreme za promenu. Narod ne treba da se plaši ko je kandidat, nego da bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci.“

Tagovi: Ivan Ivanović, tv voditelj, izbori, kandidatura, Srbija, Aleksandara Vučić.
PROČITAJ I OVO
Umro bivši ministar financija i veleposlanik Zoran Jašić
IN MEMORIAM
Umro bivši ministar financija i veleposlanik Zoran Jašić
ZAGREB - Bivši ministar financija, profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i veleposlanik Zoran Jašić umro je u 83. godini, doznaje se u ponedjeljak iz kruga prijatelja.
Čačić: Sva ova dreka koju slušamo je posljedica nesposobnosti Vlade
POSLJEDICE
Čačić: Sva ova dreka koju slušamo je posljedica nesposobnosti Vlade
ZAGREB - Čelnik reformista Radimir Čačić i član vladajuće koalicije u Newsroomu N1 televizije govorio je o epidemiološkim mjerama, reformi zdravstva te poskupljenjima i inflaciji.
Fuchs o online nastavi: Opcija su lokalne mjere
ŠKOLE
Fuchs o online nastavi: Opcija su lokalne mjere
ZAGREB - Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs bio je gost RTL Danasa u kojem je komentirao aktualne koronavirus brojke u školama koje se samo povećavaju.
Plenković: Tri pravca borbe protiv pandemije
PANDEMIJE
Plenković: Tri pravca borbe protiv pandemije
ZAGREB - “Velik broj mjera i preporuka je na snazi. Malo smo relaksiraniji nego što bi trebali biti. Ministar Aladrović je zaražen iako je cijepljen dvjema dozama Pfizera, očito su mu pala antitijela."
MOL: Hernadi će se obratiti Ustavnom sudu
ŽALBA
MOL: Hernadi će se obratiti Ustavnom sudu
ZAGREB - Nakon što je Vrhovni sud u ponedjeljak potvrdio raniju presudu kojom je čelnik MOL-a Zsolt Hernadi osuđen zbog davanja mita bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu MOL je izvijestio da će se Hernadi obratiti Ustavnom sudu RH "zbog teških nepravdi u hrvatskim postupcima".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE