GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Iz Atene stigao nalog za izručenje još desetak Dinamovih navijača

Iz Atene stigao nalog za izručenje još desetak Dinamovih navijača
UHIĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2023 / 19:35
Autor: SEEbiz
ATENA - Grčke vlasti poslale su uhidebeni nalog za desetak Dinamovih navijača koje sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni večer uoči utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK i Dinama 7. kolovoza, u kojima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK Michalis Katsouris

Da su Europski uhidbeni nalozi stigli hrvatskom pravosuđu potvrđeno je Jutarnjem listu neslužbeno iz više izvora u pravosuđu, ali tko je na listi osoba za koje su zainteresirane grčke vlasti i za što ih točno terete, nisu uspjeli doznati.

Izdavanje Europskog uhodbenog naloga potvrdio je i izvor blizak Bad Blue Boysima i njegova se informacija pokazala točnom, ali ni on ne zna za što se točno terete hrvatski navijači.

Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku. Među onima čija su imena bila na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe Bad Blue Boysa, za koje se spekuliralo da su također sudjelovali u neredima ili imali značajnu ulogu u tučnjavi i incidentima koji su završili smrtonosnim ozljedama Michalisa Katsourisa.

Pravni stručnjaci upućeni u problematiku postupanja po Europskom uhidbenom nalogu rekli tvrde da Hrvatska ima relativno malen manevarski prostor da ne postupi po zahtjevu grčkih vlasti i ne preda im naše državljane ako se traži da se postupak vodi u Grčkoj.

Tagovi: Atena, AEK, Bad Blue Boys, dinamo
PROČITAJ I OVO
Krovinović napadnut u Zagrebu
NAPAD
Krovinović napadnut u Zagrebu
ZAGREB - Vezni igrač Hajduka Filip Krovinović sinoć je napadnut u Zagrebu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk, a klub se oglasio priopćenjem za medije.
Sunak: Ako pobijedimo, uvest ćemo obvezni vojni rok
KONZERVATIVCI
Sunak: Ako pobijedimo, uvest ćemo obvezni vojni rok
LONDON - Britanska Konzervativna stranka uvest će obvezno služenje vojnog roka za 18-godišnjake ako pobijedi na nacionalnim izborima 4. srpnja, pri čemu će postojati mogućnost volontiranja u zajednici umjesto služenja vojnog roka, rekao je u nedjelju premijer Rishi Sunak.
Plenković objavio detalje zrakoplovne nesreće
OTKRIĆA
Plenković objavio detalje zrakoplovne nesreće
KERESTINEC - "Avion je propao kroz krošnje, bilo ga je teško uočiti iz zraka. Šuma je gusta. Poprilično je uništen, okrenut je naopako", kazao je jedan HGSS-ovac.
Njemačke oružane snage tražit će nove vojnike na TikToku
BIZARNO
Njemačke oružane snage tražit će nove vojnike na TikToku
BERLIN - Njemačke oružane snage ili Bundeswehr planiraju koristiti aplikaciju za kratke video snimke TikTok za pronalaženje novih novaka.
Rusi napali trgovački centar u Harkivu, najmanje dvoje mrtvih
RAT U UKRAJINI
Rusi napali trgovački centar u Harkivu, najmanje dvoje mrtvih
HARKIV - Najmanje dvoje ljudi poginulo je danas u ruskome napadu na specijalizirani trgovački centar, u kojemu se prodaju građevinski proizvodi, u Harkivu, drugome po veličini ukrajinskom gradu smještenom u regiji koja je tijekom više od dva tjedna meta ruskih napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE