GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael napao infrastrukturu sirijske vojske, na Zapadnoj obali ubijena dva Palestinca

Izrael napao infrastrukturu sirijske vojske, na Zapadnoj obali ubijena dva Palestinca
NAPAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2023 / 08:06
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Izrael je posljednjih dana razmijenio vatru s libanonskim Hezbolahom i militantima u Siriji, a riječ je o širem sukobu oko sjeverne granice u vrijeme dok se bori protiv islamističkih militanata Hamasa u Pojasu Gaze nakon smrtonosnog napada u Izraelu.

Izraelska vojska objavila je da su njezini zrakoplovi gađali infrastrukturu sirijske vojske rano u srijedu te navela kako je to odgovor na lansiranje raketa iz Sirije prema Izraelu. Također je navela kako su njezini borbeni zrakoplovi “pogodili vojnu infrastrukturu i minobacače koji pripadaju sirijskoj vojsci”.

Izrael nastavlja s teškim bombardiranjem Gaze – Ministarstvo zdravlja kojim upravlja Hamas kaže da je od 7. listopada ubijeno gotovo 5800 ljudi. S druge strane, više od 1400 ubijeno je u napadima na Izrael od strane Hamasovih naoružanih ljudi koji su upali u naselja u blizini granice, ciljajući na civile.

Izraelske snage su se tijekom noćnog napada na okupiranu Zapadnu obalu našle pod vatrom skupine Palestinaca koje je vojska potom gađala bespilotnim letjelicama, priopćila je u srijedu izraelska vojska, a ubijena su dva Palestinca. Izraelska vojska je rekla kako su naoružani Palestinci "pucali i bacali eksplozivne naprave" na njene snage u izbjegličkom kampu Jenin, na sjevernoj Zapadnoj obali. Vojska ih je potom pogodila dronom.

Izraelska vojska priopćila je da su njezini zrakoplovi gađali infrastrukturu sirijske vojske rano u srijedu te navela kako je to odgovor na lansiranje raketa iz Sirije prema Izraelu. Vojska je priopćila kako je identificirala dva raketna ispaljivanja iz Sirije koja su pala na otvorene površine u utorak navečer te da je odgovorila topničkom vatrom na izvore ispaljivanja. Također je navela kako su njezini borbeni zrakoplovi "pogodili vojnu infrastrukturu i minobacače koji pripadaju sirijskoj vojsci".

Vojska nije dala dodatne detalje. Nije optužila sirijsku vojsku za ispaljivanje dviju raketa koje su u utorak pokrenule sirene za zračnu uzbunu na Golanskoj visoravni koja je pod izraelskom okupacijom. Reuters javlja kako nije bilo komentara iz Sirije. Izrael je posljednjih dana razmijenio vatru s libanonskim Hezbolahom i militantima u Siriji, a riječ je o širem sukobu oko sjeverne granice u vrijeme dok se bori protiv islamističkih militanata Hamasa u Pojasu Gaze nakon smrtonosnog napada u Izraelu.

Tagovi: iZRAEL, hAMAS, Gaza, pojas Gaze
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE