GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izraelci raketiraju Gazu, Hamasovci i dalje na teritoriju Izraela

Izraelci raketiraju Gazu, Hamasovci i dalje na teritoriju Izraela
OTVORENI RAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz
tel aviv - Kako javlja BBC, jutro je donijelo nove izraelske raketne udare na Gazu. Odjekuju silovite eksplozije, a iznad zgrada se dižu plamenovi i dim. Očito se radi o odgovoru na subotnji krvavi upad hamasovaca, koji su u Izrael ušli upravo iz Pojasa Gaze.

Izraelske snage i dalje se bore protiv naoružanih pripadnika Hamasa na sedam do osam lokacija u južnom Izraelu u blizini Pojasa Gaze, rekle su izraelske obrambene snage jutros na brifingu.

To uključuje i Be'eri, poljoprivrednu zajednicu, u koju su se preko noći infiltrirali borci Hamasa. Mnogi militanti su ubijeni, ali drugi se još uvijek skrivaju u kućama u kibucu, priopćio je IDF. Izraelska vojska je dodala da je napala više od 1000 ciljeva u Gazi. "Opseg ove operacije je nešto sasvim drugačije... Potrebno je više vremena nego što smo očekivali da se stvari vrate u obrambeni, sigurnosni položaj", rekao je potpukovnik Richard Hecht na brifingu s novinarima.

Militanti Hamasa koji su u subotu napali glazbeni festival u južnom Izraelu pucali su i ubili ljude iz neposredne blizine, a zatim opljačkali njihove stvari, prema snimci nadzorne kamere koju je potvrdio i geolocirao CNN. Nejasno je iz čijeg je automobila videosnimka koja je u nedjelju počela kružiti društvenim mrežama. No one bacaju novo svjetlo na napad na festival, gdje su izraelski spasioci rekli da su pronašli 260 ljudi ubijenih.

Prvi video, prema vremenskom kodu, započeo je u 9:23 ujutro, nekoliko sati nakon što su sudionici rekli CNN-u da su čuli prve eksplozije. Na snimci se vidi kako militant prvo viče, a zatim uperi svoj puškomitraljez u osobu koja se sklonila pokraj automobila. Prazne čahure pucaju iz puške, nije jasno je li ispaljivao hice upozorenja ili je pucao u civila. Čovjeka prekrivenog krvlju odvodi drugi napadač. Nije poznato što je s njim poslije bilo.

Druga osoba se vidi da leži na tlu iza drugog automobila. Osoba se počinje micati kada se u kadru pojavi drugi militant. Napadač pritrčava, puca u osobu i udaljava se. Drugi video snimljen iz automobila, s vremenskom oznakom 12:09, prikazuje dva militanta kako prilaze tijelu druge osobe. Nakon što je prekopao po džepovima, militant uzima nešto s tijela i stavlja to u svoj stražnji džep. Nekoliko minuta kasnije, zgrabili su ženu iz stražnjeg dijela automobila i odveli je izvan kadra.

Militanti zatim prazne kofer iz prtljažnika drugog automobila, pregledavajući sadržaj. Ubrzo nakon toga, zarobljena žena se vidi kako trči i maše prema prostoru festivala, dok meci pogađaju tlo oko nje. Ponovno se sklanja pokraj kofera i otvorenog prtljažnika. Njena sudbina je nepoznata.

Tagovi: hAMAS, iZRAEL, POJAS gAZE, Frank Gardner
PROČITAJ I OVO
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
NERVOZA
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je vidno nervozna nakon što su joj novinari citirali priopćenje EPPO-a.
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE